Lene Marlin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lene Marlin
Henkilötiedot
Syntynyt17. elokuuta 1980 (ikä 43)
Muusikko
Taiteilijanimi Lene Marlin
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1998
Tyylilajit popmusiikkiView and modify data on Wikidata
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Virgin Records ja EMIView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Lene Marlin Pedersen (s. 17. elokuuta 1980 Tromssa) on norjalainen poplaulaja ja lauluntekijä.

Marlinin ensimmäinen single, "Unforgivable Sinner", julkaistiin Norjassa 1998. Se nousi suureksi hitiksi ja pysyi kahdeksan viikkoa Norjan listaykkösenä. Singleä seurannutta ensialbumia, Playing My Game, myytiin 1,8 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Albumilta julkaistut kaksi muuta singleä, "Sitting Down Here" ja "Where I'm Headed", keräsivät myös korkeita listasijoituksia.

Marlinin toinen pitkäsoitto, Another Day, julkaistiin syyskuussa 2003 ja kolmas, Lost in a moment, toukokuussa 2005. Ne eivät kuitenkaan menestyneet myyntiluvuissa yhtä hyvin kuin Playing My Game, mutta sisälsivät pari hittiä. Vuonna 2005 Marlin teki promootiomatkan Taiwaniin ja Kiinaan. Albumille Lost in a moment oli lisätty cover suositun kiinalaisen Faye Wongin kappaleesta. Matka tuotti tulosta ja Marlin sai julkisuutta esiintymällä Taiwanin MTV:llä ja erilaisissa televisio-ohjelmissa.

MTV Europe Music Awards –gaalassa Marlin palkittiin Paras pohjoismaalainen -sarjassa vuonna 1999. Samana vuonna hän voitti myös neljä Norjan omaa Grammy-palkintoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.