Lee Cheon-su

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Lee Chun-Soo)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lee Cheon-su

Lee Cheon-su (hangul 이천수, hanja 李天秀, kirjoitetaan myös Lee Chun-Soo; s. 9. heinäkuuta 1981) on eteläkorealainen jalkapalloilija. Hän pelasi seuratasolla muun muassa Espanjassa ja Alankomaissa.

Lee oli yksi Etelä-Korean maajoukkueen kantavia voimia vuoden 2002 MM-kisoissa ja vuoden 2004 kesäolympialaisissa. MM-kisojen jälkeen Lee siirtyi Espanjaan Real Sociedadin joukkueeseen. Hän oli ensimmäinen korealainen pelaaja Primera Divisiónissa. Heikon kauden jälkeen hänet lainattiin Numanciaan, josta hän palasi takaisin kotimaahansa Ulsanin joukkueeseen. Koreassa Lee johdatti Ulsanin maansa mestaruuteen vuonna 2005 ja hänet valittiin K-liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kesällä 2007 hän siirtyi Alankomaiden pääsarjassa, Eredivisiessä pelaavan Feyenoordin joukkueeseen.

Lee kuului Etelä-Korean joukkueeseen vuoden 2006 MM-kisoissa ja pelasi avauskokoonpanossa joukkueen jokaisessa kolmessa ottelussa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuusela, Martti, ym.: Jalkapallon MM-kisat Saksa 2006, s. 62–64. Intereuropean Publications Ltd Oy, 2006. ISBN 952-99551-1-1.


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.