Lauren Weisberger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lauren Weisberger vuonna 2013

Lauren Weisberger (s. 28. maaliskuuta 1977 Scranton, Pennsylvania) on yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan muun muassa Paholainen pukeutuu Pradaan -kirjan kirjoittajana.

Neljä vuotta Laurenin syntymän jälkeen perheeseen syntyi Weisbergerin sisar, Dana. Kun Weisberger oli yhdentoista vanha, hänen vanhempansa erosivat. Weisberger muutti äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa Allentowniin, Pennsylvaniaan.

Ollessaan Parkland High Schoolissa lähellä Allentownia, Weisberger osallistui lukuisiin erilaisiin projekteihin ja tapahtumiin sekä urheili. High Schoolista Weisberger valmistui vuonna 1995 ja suuntasi sen jälkeen Cornellin yliopistoon New Yorkiin. Yliopistossa hän opiskeli englantia ja valmistui 1999.

Yliopisto-opintojen jälkeen Weisberger muutti takaisin kotiin kesän ajaksi säästääkseen rahaa, ja lähti sen jälkeen kiertämään maailmaa. Hän matkusti muun muassa Euroopassa, Israelissa, Egyptissä, Jordaniassa, Thaimaassa ja Intiassa.

Palattuaan Yhdysvaltoihin Weisberger sai töitä tunnetun muotilehti Voguen päätoimittaja Anna Wintourin assistenttina. Lähdettyään muotilehdestä hän työskenteli Departures Magazinessa päivisin ja kävi kirjoitustunneilla iltaisin.

Romaanit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weisbergerin ensimmäinen romaani Paholainen pukeutuu Pradaan (The Devil Wears Prada) julkaistiin huhtikuussa 2003. Se oli suuri menestys ja pysyi kuusi kuukautta The New York Timesin Bestseller-listalla. Romaanin on kerrottu perustuvan Weisbergerin omiin kokemuksiin Anna Wintourin assistenttina. Kirjaa myydään 31 eri maassa, ja sen pohjalta on tehty myös samanniminen elokuva, jossa esiintyvät muun muassa Meryl Streep ja Anne Hathaway.

Weisbergerin toinen romaani VIP-ihmisiä (Everyone Worth Knowing) julkaistiin lokakuussa 2005. Kolmas romaani Haluan Harry Winstonin(Chasing Harry Winston) julkaistiin keväällä 2008.

Weisberger asuu New Yorkissa.