Laura Vandervoort

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laura Vandervoort
Laura Vandervoort vuonna 2016.
Laura Vandervoort vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Laura Dianne Vandervoort
Syntynyt22. syyskuuta 1984 (ikä 39)
Toronto, Ontario, Kanada
Näyttelijä
Aktiivisena 1997–
Merkittävät roolit Sadie Harrison
(Instant Star)
Kara Zor-El
(Smallville)
Lisa
(V)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Laura Dianne Vandervoort (s. 22. syyskuuta 1984 Toronto, Ontario, Kanada) on kanadalainen näyttelijä, joka tuli tunnetuksi televisiosarjoista Hetkessä tähdeksi ja Smallville.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vandervoort syntyi Torontossa Kanadassa, jossa hän nuorena harrasti useita urheilulajeja, kuten jalkapalloa, karatea, koripalloa, tennistä, voimistelua ja baseballia.lähde? Karatea hän harrasti 7-vuotiaasta alkaen ja sai toisen asteen mustan vyön ollessaan 16-vuotias.lähde? Vandervoort opiskeli Yorkin yliopistossa psykologiaa ja äidinkieltä.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelemisen Vandervoort aloitti 13-vuotiaana Tyttöni mun -elokuvan innoittamana, jonka hänen tätinsä oli antanut katsottavaksi.lähde? Ensimmäiset roolit olivat kanadalaisen lasten televisiosarjassa Goosebumps vuosien 1997–1998 aikana. Tämän jälkeen Vandervoort esiintyi useimmiten vierailevissa rooleissa televisiosarjoissa, kuten Pelottaako?, Twice in a Lifetime ja Mutant X. Hän esiintyi myös televisioelokuvassa Mom's Got a Date with a Vampire vuonna 2000, josta Vandervoort sai Young Artist -ehdokkuuden parhaasta pääosasta. Sittemmin vuonna 2004 hän tuli tunnetuksi saatuaan pääroolin televisiosarjasta Hetkessä tähdeksi. Sarjan ollessa lopuillaan Vandervoort vieraili muun muassa CSI:ssa ennen kuin hänet valittiin esittämään Kara Zor-Eliä televisiosarjan Smallville 7. tuotantokaudelle. Hän on syntynyt samana päivänä kuin roolihahmonsa.[1]

Vandervoort esitti pääosaa vuonna 2014 alkaneessa sarjassa Bitten.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Burlingame, Russ: Happy Birthday, Supergirl! News. 6.9.2017. Comicbook. Viitattu 20.12.2020. (englanniksi)
  2. Breaking News - Syfy's New Lineup of Sexy Supernatural Dramas Heats Up Mondays Beginning January 13 from 8-11PM Thefutoncritic.com. 3.1.2014. Viitattu 30.4.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Laura Vandervoort.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.