Last Friday Night (T.G.I.F.)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Last Friday Night (T.G.I.F.)”
Katy Perry
Singlen ”Last Friday Night (T.G.I.F.)” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Teenage Dream
 Nauhoitettu  2010
 Julkaistu 6. kesäkuuta 2011
 Formaatti Digitaalinen lataus, CD-single
 Tuottaja(t) Dr. Luke, Max Martin
 Tyylilaji Pop
 Kesto 03.50 (Abumiversio)
03.58 (Remix ft. Missy Elliott)
 Levy-yhtiö Capitol
Katy Perryn muut singlet
E.T.
2011
”Last Friday Night (T.G.I.F.)”
2011
The One That Got Away
2011

"Last Friday Night (T.G.I.F.)" on amerikkalaislaulaja Katy Perryn kappale. Kappaleen tuottivat Dr. Luke sekä Max Martin, jotka myös sanoittivat sen Perryn ja Bonnie McKeen Playback Recording Studiolla Perryn kolmannelle studioalbumille, Teenage Dreamille. Perry tiedotti että hän sai inspiraation sanoittaa kappaleen villisti juhlitun yön jälkeen. Kappaleen julkaisi Capitol Records albumin viidentenä singlenä 6. kesäkuuta 2011.[1] Musikaalisesti kappale on NRG-popkappale, jossa on viittauksia myös dance-popista. Jotkut kieliasultaan rajut sanat on usein sensuroitu kappaleen radioversioissa.

Kappale sai vaihtelevia vastaanottoja ristiriitaisista positiivisiin, joista osa korosti sen toimivaa ja iskevää luonnetta. Kappaleen sanoitukset saivat kuitenkin ristiriitaisen vastaanoton, jotkut sanoivat sanoituksien olevan hauskoja ja seksikkäitä, mutta toiset taas kokivat ne elottomiksi. Kappale oli Pohjois-Amerikassa listamenestys, päästen Billboard Hot 100 ja Canadian Hot 100-listojen kärkeen. Se saavutti myös monilla muilla Yhdysvaltain radiolistoilla kärkisijan, kuten Hot Digital Songs, Pop Songs, Radio Songs, sekä Hot Dance Club-listoilla, kuten hänen aiemmat singlet.[2] Kappale saavutti ensimmäisen sijan myös Slovakiassa ja Tsekissä, sekä pääsi kymmenen parhaan joukkoon Itävallassa, Irlannissa, Italiassa ja Puolassa.

Kappaleen musiikkivideon ohjasi Marc Klasfeld. Videolla Perry on 13-vuotiaan alter-egossa "Kathy Beth Terrynä" kotijuhlissä, joka on täynnä musiikkia ja tanssia. Juhlan aikana Terryn ystävä laittaa hänet juhlakuntoon, jonka jälkeen hän kiinnittää muiden juhlijoiden huomion itseensä. Videolla esiintyy monia lukuisia artisteja sekä näyttelijöitä, joita ovat esimerkiksi Rebecca Black, Corey Feldman, Debbie Gibson, Kenny G, Hanson, sekä Kevin McHale ja Darren Criss Gleestä. Ohjaajan mukaan videon inspiraatioina olivat Sixteen Candles, John Hughesin tekemät elokuvat, sekä muut 1980-luvun lukioelokuvat. Kappale voitti "Favorite Music Video"-palkinnon 38th People's Choice Awardsissa.[3] Kappaleen nimeke "T.G.I.F." on akronyymi elokuvalle "Thank God It's Friday".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.