Lasse Hoikka

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lasse Hoikka

Lasse Hoikka (s. Tervola)lähde? on suomalainen laulaja ja tanssiyhtye Souvareiden perustaja. Souvarit on Rovaniemeläinen iskelmäyhtye, joka soittaa Lappi-aiheista tanssimusiikkia. Lasse Hoikka syntyi Matti ja Aini Hoikan perheeseen Tervolan koivun kylään, jossa oli hänen lisäkseen yhdeksän sisarusta. Hänen isänsä oli maanviljelijä ja kotiseudulla tunnettu pelimanni. Hänen äitinsäkin oli lahjakas laulaja.

Lassea alkoi kiinnostamaan rumpujen soittaminen ja hän pääsikin kokeilemaan 10-vuotiaana paikallisella työväentalolla rumpuja, omat rummut hän hankki musiikkiliikkeestä Kemistä kuitenkin vasta vuosikymmenen myöhemmin. Nuoruudessa Lasse soitti eri rock kokoonpanoissa mm. sukulaispoikien Santiago- sekä omassa kuulalaakeri bändissä. Hoikka katsoo muusikon uransa alkaneen vasta virallisesti Pauli Pirttijärvi, Juhani Juusola ja Huumor-Humppa yhtyeessä Tyrnävän maamiesseuran naistentansseissa. Soitojen ohella hän teki arkipäivät töitä rakennusmiehenä, koska yhtyeellä oli vain viikonloppuisin keikkoja.

Vuonna 1978 Lasse täytyi valita ulkomailla reissaavan rakennustyöläisen ja muusikon ammatin välillä. Hän oli kuitenkin perustanut perheen ja vauva oli tulossa, joten Lasse valitsi muusikon elämän ja perusti Souvarit-yhtyeen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lasse Hoikan Souvarit tänä vuonna 35 vuotta Väylän Pyörre - Musiikkiuutiset. 01.01.2013. Arto Junttila.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.