Lapuan keskuskenttä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lapuan keskuskenttä
Rakennuksen tiedot
Sijainti Urheilukatu 5, 62100 Lapua
Koordinaatit 62°57′58″N, 23°00′48″E
Omistaja Lapuan kaupunki
Kenttä luonnonnurmi
Käyttäjät

Lapuan Ponnistus, Virkiä

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Lapuan keskusurheilukenttä on yleisurheilu- ja jalkapallokenttä Lapualla. Se sijaitsee Lapuan urheilukeskusalueella, ja sen vieressä sijaitsevat Lapuan pesäpallostadion, uimahalli, urheilutalo ja jäähalli. Keskuskenttää ympäröivät juoksuradat ja pelialustana on luonnonnurmi. Kentällä on katettu pääkatsomo johon mahtuu noin 750 katsojaa. Takasuoralla on 700 katsojan maavallikatsomo sekä etusuoralla katsomon molemmin puolin kaksi pientä maavallikatsomoa. Lisäksi tarvittaessa on saatavilla tilapäisiä katsomoita ympäri kenttää. Kentällä järjestetään Suomen Palloliiton alaisia liiton ja piirisarjan jalkapallo-otteluita ja myös erilaisia turnauksia sekä jalkapallon maaotteluita. Lisäksi kentällä järjestetään yleisurheilukisoja sekä eri liittojen mestaruuskilpailuja ja muita tilaisuuksia.

Kentän yleisöennätys jalkapallossa on vuodelta 1974, jolloin Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ottelua Puolaa vastaan oli seuraamassa 3 400 katsojaa. Viimeksi kentällä on pelattu maaottelu vuonna 2007, kun naisten U21-joukkue kohtasi Lapualla Saksan PM-turnauksen ottelussa.

Luultavasti suurin keskuskentällä järjestetty tapahtuma on ollut vuoden 1995 Kalevan kisat. Tuolloin tapahtumaa oli seuraamassa yhteensä 24 000 katsojaa. Vuosina 2008 ja 2009 Lapualla järjestettiin myös yleisurheilun Eliittikisat.