Landsat Island

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Landsat Island
Sijainti
Sijaintipaikka
Vesialue
Korkein kohta
6,6 m[1]View and modify data on Wikidata
Pinta-ala
noin 0,001125 km²
Kartta

Landsat Island on pieni asumaton saari 20 kilometriä koilliseen Labradorin niemimaasta Kanadan Newfoundland ja Labradorin provinssissa. Saari löytyi 1976 Landsat 1 -satelliitin kerämäämiä kuvia analysoimalla ja nimetti satelliitin mukaan Landsat Islandiksi. Sen koko on noin 25 m × 45 m. Landsat Island on Kanadan Labradorin alueen maa-alueiden itäisin piste. Sen löytyminen lisäsi Kanadan pinta-alaa 68 km².

Löytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1976 suoritettiin Kanadan rannikon kartoitusta Landsat 1 -satelliitin keräämän datan pohjalta. Analyysi paljasti uusia ennen havaitsemattomia kohteita, kuten Landsat Island. Saaren olemassaolon todentamiseksi tohtori Frank Hall Canadian Hydrographic Servicestä lähetettiin tutkimaan saarta. Hallista oli tulla ensimmäinen saarella kuollut ihminen, sillä lumesta valkoisella saarella ollut jääkarhu pääsi huitaisemaan häntä, kun hän laskeutui helikopterista valjaissa kaapelia pitkin saarelle. Hall kuitenkin ennätettiin hinata ylös ja hän säilyi hengissä.

Luonto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Landsat Island on kauttaaltaan jään peitossa joten siellä ei kasva kasveja. Saari on kuitenkin jääkarhujen ajoittaisessa käytössä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://dur.ac.uk/resources/ibru/publications/full/bsb8-2_gray.pdf. Tieto on haettu Wikidatasta.