Länsväg 277

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Länsväg 277 Värtahamnenin kohdalla Tukholmassa.

Länsväg 277 on tie, joka kulkee Tukholman Roslagstullista Gärdetin kautta Lidingön Gåshagaan. Tien pituus on 13,6 kilometriä.[1]

Matkallaan tie ylittää yhden Ruotsin pisimmistä silloista, Uuden Lidingön sillan ja menee sekä sen että Lidingön läpi samansuuntaisesti yhdessä Lidingöbananin kanssa. Tiellä on yhteistä linjausta Eurooppatien 20 kanssa Roslagstullista Ropsteniin, Tegeluddsvägenin liittymään asti. Siellä E20 erkaantuu Frihamneniin, josta lähtevät Tallinnaan ja Suomeen menevät laivat.

Roslagstullista Tukholman Stadionille tie kulkee nimellä Valhallavägen. Tällä osuudella on molempiin suuntiin vähintään kaksi kaistaa. Tätä osuutta tiestä ei ole kuitenkaan numeroitu. Sieltä alkaa Lidingövägen joka on nelikaistainen tie aina Lidingöbronin toiseen päähän asti. Silta itsessään on kuusikaistainen.

Lidingöbronin jälkeen tien nimeksi vaihtuu Södra Kungsvägen joka vaihtuu vielä Högbergassa Gåshagaledeniksi. "Länsväg 277" on Tukholman ensimmäinen nelikaistainen ohikulkutie keskikaiteella ja eritasoliittymillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Länsväg 277
Tämä maantieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.