Länsi-Suomen Elokuvakomissio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Länsi-Suomen Elokuvakomissio (West Finland Film Commission) sijaitsee Turussa ja toimii kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:n alaisena, osana Experience Turku -kärkialaa. Länsi-Suomen elokuvakomissio on kansainvälisen elokuvaorganisaatio AFCI:n (The Association of Film Commissioners International) jäsen sekä kuuluu Nordic Film Commissions – ja THE NEST (Northern European Sustainability Team-up) -verkostoihin.  

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Suomen Elokuvakomissio on perustettu vuonna 2003, osana Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiaa. Vuonna 2007 se siirtyi seudullisen Turun Seudun Kehityskeskuksen alaiseksi. Vuonna 2016 toiminta vaihtui Turku Science Park Oy:n alaiseksi.  

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Suomen elokuvakomission tehtävänä on houkutella elokuva- ja tv-tuotantoja edustamalleen alueelle. Komissio tekee työtä elinkeinopoliittisista lähtökohdista ja sen tavoitteena on maksimoida tuotantojen alueelle jättämää taloudellista ja imagollista hyötyä. Elokuvatuotanto työllistää useiden eri toimialojen yrityksiä ja ammattilaisia, kuten matkailu, logistiikka, rakentaminen ja catering. Länsi-Suomen elokuvakomissio tukee myös paikallisten av-alan toimijoiden liiketoiminnan ja toimintaympäristön kehittämistä.[1]

Tavoite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Suomen elokuvakomission tavoitteena on tuoda alueelle elokuva- ja tv-tuotantojen kautta taloudellista hyötyä, uusia työpaikkoja, av-alan yrityksiä ja osaajia, sekä lisätä alueen vetovoimaa ja kilpailukykyä. Komissio markkinoi Turun seutua kuvauspaikaksi kansainvälisille ja kotimaisille elokuva- ja tv-tuotannoille ja tarjoaa palveluita seudulla kuvaaville tuotannoille.

Toimialue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Suomen elokuvakomission toimialueeseen kuuluvat Turun ja Salon seudut. Turun seutu kattaa yhteensä 11 kaupunkia ja kuntaa: Turku, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]