Kyläsairaala

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kyläsairaala
The Royal
Tyyli draama
Kestoaika noin 60 min
Pääosissa Amy Robbins
Wendy Craig
Linda Armstrong
Michelle Hardwick
Robert Daws
Denis Lill
Andy Wear
Alkuperämaa Iso-Britannia
Verkko YLE TV1
(Suomessa)
ITV
(Isossa-Britanniassa)
Esitetty 2003 (Isossa-Britanniassa) – 2011
Jaksoja 87
Aiheesta muualla
IMDb

Kyläsairaala (The Royal) on brittiläinen draamasarja, joka keskittyy Elsinbyn merenrantakaupungissa Yorkshiressa sijaitsevan St Aidan's Royal Free Hospital sairaalan toimintaan 1960-luvulla. Sarjan sai alkunsa Sydämen asialla -sarjan 12. tuotantokauden eräästä jaksosta ja alkoi elää omaa elämäänsä sarjan spin-offina. Sydämen asialla -sarjan hahmoja vieraili useasti sarjan ensimmäisillä tuontantokausilla mutta ei enää uudemmissa jaksoissa.

Sarjan ensimmäisen tuotantokauden päähenkilönä oli Sydämen asialla -sarjan Claude Greengrass. Koska Greengrassia esittänyt Bill Maynard ei voinut terveydentilansa vuoksi enää esiintyä Sydämen asialla -sarjassa, hänelle kirjoitettiin Greengrassin rooli vuodepotilaana Elsinbyn sairaalassa. Sittemmin päähenkilöiksi ovat nousseet lääkärit Gordon Ormerod ja Jill Weatherill, kirurgi Rose sekä nuoret ja innokkaat lääkärit Jeff Goodwin ja rugbyonnettomuudessa menehtynyt David Cheriton. Päähenkilöihin kuuluvat myös yleismiehet Ken Hopkirk ja Alun Morris, sekä Hopkirkin tytär Lizzie. Sairaanhoitajista tärkeimmät hahmot ovat ylihoitaja, sisar Brigid, Stella Davenport sekä Meryl Taylor ja heidän lisäkseen vielä ambulanssinkuljettaja Frankie Robinson.

Sairaalakohtaukset kuvataan St Luke's Hospital -sairaalaan entisellä synnytysosastolla Bradfordissa, koska osastoa ei olla juuri uusittu 1960-luvun jälkeen.

Sarjan tunnusmusiikkina on Spencer Davis Group -yhtyeen tunnetuksi tekemä kappale Somebody Help Me. Sen laulaa Ken Hopkirkia esittävä Michael Starke.

Sairaala meren rannalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyläsairaala on saanut jatkosarjan Sairaala meren rannalla (The Royal Today), jossa seurataan sairaalan nykyajan tapahtumia. Sarjaa on tehty 50 puolen tunnin osaa vuonna 2008. Suomessa sarjaa on esittänyt SuomiTV.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.