Kyō

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kyō. Maquinaria Festival 2009.

Kyō (jap. , s. 16. helmikuuta 1976 Kioto, Japani) on ollut japanilaisen rockyhtye Dir en greyn vokalisti, sanoittaja ja keulakuva yhtyeen aloittamisesta asti 1997.[1] Hän laulaa myös yhtyeessä Sukekiyo.[2] Aiemmin hän oli La:Sadie:in keulakuva, jonka aikana hän jo kirjoitti muutamia Dir en greyn kappaleita. Hän on sanoittanut suurimman osan Dir en greyn kappaleista ja säveltänyt muutaman. Useat hänen kappaleistaan käsittelevät Japanin yhteiskunnallisia ongelmia, seksiä, väkivaltaa ja muita tabuja. Kyō on myös tiettävästi toiminut mallina, ja hän julkaissut muutamia sooloalbumeita ja runokokoelmia.

Kyōn sävelskaalat ovat monipuoliset, hänen äänensä ylettyy pehmeistä sävelistä matalaan karjumiseen. Hänellä on lähes viiden oktaavin ääniala.[3] Hänen lavaesiintymisensä ei aina ole kovin energistä, mutta se sisältää paljon šokkielementtejä kuten tekoverta ja teko-oksennusta. Kyō on tunnettu myös itsensä vahingoittamisesta lavalla. Usein hän joko raapii ja puree tai hakkaa itseään mikrofonilla tai nyrkein. Keikat ovat välillä johtaneet Kyōn joutumiseen sairaalaan kuulo- ja äänihuuliongelmien takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kyo | DIR EN GREY OFFICIAL SITE Kyo | DIR EN GREY OFFICIAL SITE. Viitattu 14.4.2021. (japaniksi)
  2. sukekiyo official web site sukekiyo official web site. Viitattu 14.4.2021. (japaniksi)
  3. Graham HartmannPublished: December 7, 2015: 14 Rock + Metal Musicians With Insane Vocal Ranges Loudwire. Viitattu 17.4.2021. (englanniksi)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.