Kuvataiteilija (AMK)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuvataiteilija (AMK) on kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinnon tutkintonimike.[1] Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinto suoritetaan kuvataiteen koulutusohjelmassa, ja opintojen tavoiteaika on neljä vuotta. Koulutukseen kuuluu taiteellisia perusopintoja sekä taidehistorian, taiteen teorian ja viestinnän opintoja. Opiskelijan on tarkoitus saada koulutuksen kautta kuvataidealan työelämässä tarvittavat valmiudet.

Kuvataiteen koulutusta järjestetään vuonna 2014 voimaantulevien toimilupien myötä viidessä suomalaisessa ammattikorkeakoulussa:

Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelman lakkauttamisesta päätettiin syksyllä 2013. Lahden ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmaan otettiin uusia opiskelijoita viimeisen kerran kevään 2012 yhteishaussa.

Kuvataiteen koulutusohjelman pääaineopintoja ovat:

Joissakin ammattikorkeakouluissa voi valita suuntautumisvaihtoehdoksi valokuvauksen tai korutaiteen. Kuvataiteen koulutusohjelmassa opiskelleet voivat työskennellä useissa ammateissa ja tehtävissä, esimerkiksi kuvataiteilijoina, opettajina, projektityöntekijöinä ja art directorina.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.