Kusti Manninen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kusti Manninen (s. 28. marraskuuta 1976 Mäntsälä) on suomalainen musiikkivideo-ohjaaja. Mannisen äiti on kirjailija Kirsti Manninen ja hänellä on neljä sisarusta, joista tunnetuimpia ovat kirjailija-käsikirjoittaja Katri Manninen ja Beats and Stylesin Dj Control eli Jaakko Manninen.

Manninen on ohjannut yli 100 musiikkivideota ja onkin yksi Suomen tuotteliaimmista musiikkivideo-ohjaajista. Manninen on palkittu muun muassa Oulun musiikkivideofestivaaleilla kunniamaininnalla Fintelligens-yhtyeen "En vaihtais päivääkään" -videosta ja pronssisella Muuvi-palkinnolla Beats and Stylesin "Fire"-videosta. Lisäksi Kustin yhdessä veljensä Jaakon kanssa ohjaama Technicolourin "Someday" palkittiin toiseksi parhaana suomalaisena musiikkivideona Ylen Musiikki-TV:n äänestyksessä. Vuoden 2009 Muuvi-kilpailussa Happoradion Che Guevara-video palkittiin hopeisella Muuvilla.

Manninen omistaa veljensä Jaakon kanssa Tunne Productions Oy:n, joka tuottaa musiikkivideoiden lisäksi muun muassa musiikkia, mainoksia ja tv-ohjelmia.

Manninen harrastaa motocrossia ja johti veljensä Sepon kanssa vuosina 2013–2017 Manninen Bros Honda -junior-motocrosstiimiä, jonka tärkeimpänä tavoitteena oli auttaa suomalaisia motocross-junioreita maailmalle.[1] Tiimin kuljettajista Emil Weckman voitti 2015 ja 2016 EMX150-luokan Euroopan mestaruuden ja on ajanut ammattilaisena motocrossin MM-sarjassa vuodesta 2021. Manninen on johtanut Suomen motocrossmaajoukkuetta[2] vuodesta 2021.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.