Kusti Manninen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kusti Manninen (s. 28. marraskuuta 1976 Mäntsälä) on suomalainen musiikkivideo-ohjaaja. Kusti Mannisen äiti on kirjailija Kirsti Manninen ja hänellä on neljä sisarusta, joista tunnetuimpia ovat kirjailija-käsikirjoittaja Katri Manninen ja Beats and Stylesin Dj Control eli Jaakko Manninen.

Manninen on ohjannut yli 100 musiikkivideota ja onkin yksi Suomen tuotteliaimmista musiikkivideo-ohjaajista. Manninen on palkittu muun muassa Oulun musiikkivideofestivaaleilla kunniamaininnalla Fintelligens-yhtyeen "En vaihtais päivääkään" -videosta ja pronssisella Muuvi-palkinnolla Beats and Stylesin "Fire"-videosta. Lisäksi Kustin yhdessä veljensä Jaakon kanssa ohjaama Technicolourin "Someday" palkittiin toiseksi parhaana suomalaisena musiikkivideona YLE:n Musiikki-TV:n äänestyksessä. Vuoden 2009 Muuvi-kilpailussa Happoradion Che Guevara-video palkittiin hopeisella Muuvilla.

Kusti Manninen omistaa veljensä Jaakon kanssa Tunne Productions Oy:n, joka tuottaa musiikkivideoiden lisäksi muun muassa musiikkia, mainoksia ja tv-ohjelmia.

Kusti Manninen harrastaa motocrossia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.