Kumho Tire

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kumho)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kumho Tire Co., Inc.
Yritysmuoto pörssiyhtiö
Osake KRX: 073240
Perustettu 1960
Toimitusjohtaja Kim Chang-Kyu
Kotipaikka Gwangju, Etelä-Korea
Tuotteet renkaat
Liikevaihto 3,57 mrd. USD (2013)
Liikevoitto 104,87 milj. USD (2013)
Henkilöstö 5 010 (2013)
Kotisivu www.kumhotire.com

Kumho Tire on eteläkorealainen rengasvalmistaja. Yritys perustettiin vuonna 1977 nimellä Samyang Tire. Yritys valmistaa renkaita mm. F3- ja F3 Euroseries -sarjoihin. Yrityksellä on tytäryhtiöitä muun muassa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Englannissa ja Vietnamissa. Yrityksellä on maailmanlaajuinen verkosto ja se on nykyään yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista ja osa Kumho Asiana Groupia. Vuonna 2007 yritys ryhtyi Manchester Unitedin pääsponsoriksi. Nimi Kumho tarkoittaa koreaksi kirkasta järveä.

Suomessa jälleenmyyjänä toimii Scason Oy[1].

Poiketen valtaosasta muita rengasvalmistajia, Kumho valmistaa myös talvirenkaita. Euroopassa renkaat testataan Suomen kovissa keliolosuhteissa Ivalossa sekä saksalaisilla ja espanjalaisilla radoilla, mukaan lukien erilaiset tutkimus- ja tuotekehitystiimit ympäri maailman. Vuonna 2007 yrityksestä tuli Manchester Unitedin pääsponsori ja vuonna 2016 Tottenham Hotspurin sponsori[2].

Historia ja jälleenmyynti Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kumholla on pitkät ja maineikkaat perinteet laadukkaiden renkaiden valmistuksessa. Yritys on perustettu vuonna 1960 Koreassa, ollen tällä hetkellä yhdenneksi suurin rengasvalmistaja maailmassa.

Rengasnastavalmistaja Scason Oy toimii Kumho-renkaiden[3] jälleenmyyjänä Suomessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]