Kulttuuritehdas Korjaamo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Korjaamo.

Kulttuuritehdas Korjaamo on yksityinen kulttuurikeskus, joka on toiminut Helsingin Töölössä Taka-Töölön kaupunginosassa vuodesta 2004.

Korjaamo toimii entisissä raitiovaunuhalleissa. Toimintaan sisältyy konsertteja, teatteria, keskustelutilaisuuksia, taidenäyttelyitä, markkinoita ja stand up -klubeja. Vuoden suurin tapahtuma on elokuussa järjestettävä Stage – Helsingin teatterifestivaali, joka on Suomen toiseksi suurin kansainvälinen teatterifestivaali. Näyttelyitä järjestetään Korjaamo Galleriassa.

Korjaamon tilat ja toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korjaamon esitystiloja ovat vaunusali, kulmasali ja vintti. Elokuussa 2012 Korjaamohalliin valmistui Kolmas tila, jossa on työhuoneita ja Korjaamon baari & keittiö. Kolmannessa tilassa nähdään myös pop up -kauppoja ja muita vaihtuvia tapahtumia.

Tiloissa toimii myös Korjaamon kauppa. Korjaamon vaunuhallin tiloissa toimii Ratikkamuseo, jonka näyttelyitä Helsingin kaupunginmuseo hallinnoi. Töölön kirjaston peruskorjauksen aikana (2014–2016) Korjaamossa on myös pienoiskirjasto.

Korjaamon päätoimintaa ovat kulttuuritapahtumat, mutta sen tilat ja toiminta muodostavat myös luovan työyhteisön. Henkilökuntaa Korjaamolla on noin 25. Kulttuuritehdas Korjaamo kuuluu itsenäisten kulttuurikeskusten eurooppalaiseen verkostoon, Trans Europe Hallesiin.

Hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuurikeskus on osa Korjaamo Group Oy:tä, jonka liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa. Avustusten osuus on noin 10 prosenttia budjetista. Suomalaisen työn liitto myönsi Korjaamo Groupille huhtikuussa 2012 Yhteiskunnallisen yrityksen merkin.

Korjaamo Groupin toimitusjohtaja on Raoul Grünstein. Hallituksen puheenjohtajana toimii teollisuusneuvos Kari Kallonen. Niklas Herlin tuli yhtiön osakkaaksi ja hallituksen jäseneksi vuonna 2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]