Kristina Cruises

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kristina Cruises Oy
Tunnuslause Yksilöllisiä yhteismatkoja
Perustettu 1985/1991[1]
Toimitusjohtaja Anu Markkanen
Puheenjohtaja Matti Vikkula
Kotipaikka Kotka, Suomi
Toimiala matkanjärjestäjä
Tuotteet risteilymatkat
Kotisivu www.kristina.fi

Kristina Cruises on kotkalainen matkanjärjestäjä, joka järjestää matkoja maalla, merellä ja joilla eri puolille Eurooppaa sekä kaukokohteisiin.[2]. Yhtiön toimitusjohtaja on Anu Markkanen.

Yhtiö harjoitti aikaisemmin risteilytoimintaa omilla aluksillaan, joita olivat muun muassa M/S Kristina Katarina, M/S Kristina Brahe ja M/S Kristina Regina. Yhtiö harjoitti risteilyliikennettä suomalaisella miehistöllä muun muassa Välimerellä, Punaisellamerellä, Pohjanmerellä, Itämerellä ja Saimaan vesistössä.

Kristina Cruises on omassa kategoriassaan Suomen johtava risteilylomien järjestäjä.[3] Yritys järjestää mm. risteilymatkoja, jotka tehdään ryhmämatkoina, ja mukana on suomalainen matkaopas. Yhtiö järjestää vuosittain runsaat sata risteilyä yli 50 maassa. Yhtiön asiakkaat ovat etupäässä yli 40-vuotiaita, kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä.[3]

Syksyllä 2013 yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen[4] ja myi viimeisen aluksensa Kristina Katarinan[5]. Nykyisin yritys tuottaa joki- ja meriristeilyjä muiden omistamilla aluksilla.

Kristina Cruises Oy:n myynti kasvoi vuoden 2017 lopussa yli 25 prosenttia edellisvuodesta.[6] Yritys on järjestänyt risteilymatkoja muun muassa eteläiselle Tonavalle, Etelä-Amerikan Amazonille, Pohjois-Amerikan Suurille järville,[7] sekä Etelämantereelle ja Australiaan.

Yritys palkittiin Finnish Travel Galassa vuoden 2019 matkatoimistona ja matkanjärjestäjänä. [8]

Kesällä 2021 Kristina aloitti kotimaassa uudenlaiset Kristina Rails -junaristeilyt[9], joiden konsepti on hyvin samanlainen kuin yrityksen laivaristeilyillä. Matkojen ohjelmat ja sisällöt ovat valmiiksi suunniteltu ja matkoilla on mukana aina suomalainen matkanjohtaja.[10]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.