Kris Meeke

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kris Meeke vuonna 2009

Kris Meeke (s. 2. heinäkuuta 1979 Dungannon, Pohjois-Irlanti) on brittiläinen ralliautoilija. Hän ajaa kaudella 2015 rallin MM-sarjaa Citroënin tehdastallissa.

Meeke on vuoden 2009 IRC-sarjan mestari. Hänen kartanlukijanaan toimii Paul Nagle.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meeke aloitti uransa vuonna 2000 Peugeotin järjestämissä pikkurallikilpailuissa. Vuonna 2002 Colin McRae alkoi tukemaan Meeken uraa, ja hän debytoi MM-sarjassa Walesin rallissa, jossa keskeytti. Vuosina 2003–2008 Meeke kilpaili JWRC-sarjassa. Samoina vuosina Meeke kilpaili yksittäisissä WRC-kilpailuissa saavuttamatta pisteitä, parhaana sijoituksenaan yhdeksäs sija vuoden 2005 Walesin rallista. Vuonna 2009 Meeke kilpaili IRC-sarjassa voittaen sarjan mestaruuden, ja saavuttaen samalla Vuoden Tulokas -palkinnon. Meeke jatkoi sarjassa seuraavana vuonna sijoittuen sarjan kolmanneksi.

Vuonna 2011 Meeke kirjoitti sopimuksen MM-sarjaan paluun tehneen Minin kanssa. Hän saavutti ensimmäiset MM-pisteensä Katalonian rallissa, jossa hän ajoi viidenneksi saavuttaen 10 MM-pistettä. Hän oli myös nopein Power Stagella saavuttaen kolme lisäpistettä.

Meeke teki sopimuksen kaudelle 2014 Citroënin tehdastallin kanssa. Suomen rallissa hän saavutti ensimmäisen podium-sijoituksensa yllettyään kolmanneksi. Saksan rallissa Meeke oli hyvin lähellä avausvoittoaan, mutta ajoi kärkipaikalta ulos viimeisenä päivänä. Loppukauden hyvillä suorituksillaan hän onnistui varmistamaan itselleen tallipaikan myös seuraavalle kaudelle.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meeke on esiintynyt kahdesti BBC:n suositussa autoiluohjelmassa Top Gearissä, ajaen molemmilla kerroilla yhdessä James Mayn kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kris Meeke.