Kreab

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kreab Gavin Anderson Oy

KreabGavinAnderson logo small.png

Tunnuslause Creating Value through Communication
Yritysmuoto osakeyhtiö
Lajityyppi yksityinen
Perustettu 1988
Puheenjohtaja Matti Saarinen
Kotipaikka Suomen lippu Helsinki, Suomi
Toimiala viestinnän konsultointi ja toteutus
Tuotteet talous- ja sijoittajaviestintä, yritysviestintä ja yhteiskuntasuhteet
Henkilökuntaa 25 (2014)
Emoyhtiö Kreab Gavin Anderson AB
Omistaja Magnora, Omnicom/DAS ja 50 partneria
Kotisivu www.kreabgavinanderson.com

Kreab Gavin Anderson Oy on yritys- ja yhteisöviestintään sekä yhteiskuntasuhteisiin erikoistunut viestintätoimisto. Kreab on Taloustutkimus Oy:n Viestintäalan yritysten imagotutkimuksen 2012 mukaan talousviestintäosaamiseltaan Suomen paras viestintätoimisto.[1]

Kreabin emoyhtiö on vuonna 1970 perustettu Kreab Gavin Anderson AB. Konserni on Pohjoismaiden suurin viestintätoimisto[2]lähde?, ja sillä on 41 toimistoa viidellä mantereella. Konsernin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Kreab Gavin Anderson -konsernissa työskentelee noin 400 henkilöä yli 25 maassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kreabin Helsingin-toimiston juuret ovat vuonna 1988 perustetussa H & B Communications Oy:ssä. Kreab osti H & B:n liiketoiminnan vuonna 1999, ja muodosti siitä Kreabin Suomen-yhtiön.

Veckans Affärer -lehti valitsi Kreabin Tukholman-toimiston vuosina 2000, 2004 ja 2007 Ruotsin parhaaksi viestintätoimistoksi. Ruotsin entinen pääministeri (1991–1994) ja nykyinen ulkoministeri Carl Bildt oli Kreab-konsernin ja Kreab Oy:n hallitusten puheenjohtaja vuosina 2004–2006.

Helmikuussa 2009 kansainväliseen Omnicom Groupiin kuuluva viestintätoimisto Gavin Anderson & Company yhdistettiin Kreabiin. Nimeksi tuli Kreab Gavin Anderson.

Kreab Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taloustutkimus Oy on tutkinut Kreab Gavin Andersonin vuosina 2012, 2010, 2008, 2006, 2004 ja 2002 Suomen parhaaksi talousviestinnän osaajaksi Viestintäalan yritysten imagotutkimuksessa.

Viestinnän ammattilaiset ProCom ry palkitsi vuonna 2013 Kreabin tekemän SATO:n vuosikertomuksen jo toistamiseen vuoden parhaaksi vuosikertomukseksi listautumattomien yritysten sarjassa.[3]

Helmikuussa 2014 Kreab nimitti Jan Erolan viestintäkonsultiksi. Erola on työskennellyt mm. Kustannusosakeyhtiö Paasilinnan kustannus- ja viestintäpäällikkönä. Hän on aiemmin ollut toimittajana Talouselämässä, Helsingin Sanomissa ja Iltalehdessä sekä toiminut Ylioppilaslehden päätoimittajana.[4]

Kreabin Helsingin-toimisto sijaitsee Katajanokalla.

Johto ja hallinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kreabin Helsingin-toimistoa Katajanokalla johtaa Kreab Gavin Anderson Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Saarinen. Saarinen työskenteli Kreab Gavin Andersonin toimitusjohtajana vuodesta 2001 vuoteen 2013. Ennen Kreabia Saarinen johti Nokian, Nesteen ja Leonian viestintää. Viestinnän ammattilaiset ProCom ry palkitsi hänet vuonna 2011 elämäntyöstään viestinnän parissa.[5] Nykyisin Saarinen työskentelee hallituksen puheenjohtajana kaikkein vaativimpien hankkeiden parissa.

Syksyllä 2010 Kreabin varatoimitusjohtajaksi nimitettiin Petra Thorén. Hän työskenteli aikaisemmin Perheyritysten liiton toimitusjohtajana, YIT:n viestintäjohtajana ja Mandatumin analyytikkona.

Entinen moninkertainen ministeri Ulf Sundqvist työskentelee Kreabin Brysselin-toimiston neuvonantajana.[6]

Konsernin hallituksen puheenjohtaja on Peje Emilsson ja konsernijohtajana toimii Charlotte Erkhammar. Varapuheenjohtaja on Dale Adams.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]