Kotileipomo Hiltunen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kotileipomo Hiltunen ky on Kuopiossa ja sen lähialueilla toimintaa harjoittava pieni perheyritys. Se on toiminut jo kahden sukupolven ajan, ja Hiltusen ohrarieska kuuluukin osana Kuopion ja kauppahallin savolaisilmapiiriin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen perusti Helvi Hiltunen vuonna 1976 yhdessä miehensä Arvon kanssa. Tällöin toimintaa harjoitettiin toiminimellä. Alun perin leipomon päätuote oli kalakukot, mutta myöhemmin se keskitettiin leipiin.

Ensimmäisiä kalakukkoja myytiin ovelta ovelle sekä erillisistä tilauksista. Myöhemmin myyntiä laajennettiin, ja niin leipiä kuin kalakukkojakin alkoi saada Kuopion torilta asuntovaunukojusta. Näin jatkui kunnes Hiltuset vuokrasivat oman kojun kauppahallista. Omasta kojusta kuitenkin luovuttiin nuoremman sukupolven astuessa remmiin, mutta leipiä saa vielä nykyäänkin kauppahallin Juustopuoti-kojusta. Niin kalakukkoja kuin leipiä on aina saanut ostettua myös suoraan leipomosta.

Vuonna 1986, sukupolven vaihdoksen yhteydessä, yritys muutettiin kommandiittiyhtiöksi. Tällöin toimintaa alkoi pyörittää Arvon poika Pentti Hiltunen yhdessä Tarja-vaimonsa kanssa. Myyntiä laajennettiin edelleen ja leipiä alettiin toimittaa myös kauppoihin. Kauppoja onkin tullut jatkuvasti lisää ja nykyään leipää saakin tasaisesti ympäri Kuopiota.

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kotileipomo Hiltusessa leivotut leivät tehdään 100 %:sti käsin. Ne paistetaan tiiliarinauunissa, eivätkä sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Nykyään valmistetaan kahdenlaista leipää: ohrarieskaa ja ruisleipää.