Korkeakangas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näkymä Korkeakankaalta heinäkuussa 2007.

Korkeakangas on bikepark- ja hiihtokeskus Valkeakoskella. VlkMTB:n rakentamia DH-ratoja löytyy kaksi sekä yksi endurorata. Pohjoisrinteestä löytyvä DH3-nimellä kulkeva rata tarjoilee bermejä ja hyppyreitä, tämän vierestä löytyy DH2, joka on ehkä jopa hieman enduro henkinen pätkä ja Enduro1 puolestaan kulkee huipun eteläpuolella tarjoten helposti lähestyttävän enskalinjan kallioiden päällä ja metsän siimeksessä. Lisäksi Korkeakankaan alueella kulkee lukemattomia XC- ja trail-reittejä. Talvisin Korkeakankaan alueella pääsee hiihtämään kymmeniä kilometrejä korkeuseroja tarjoilevilla laduilla. Korkeakankaan huippu sijaitsee 156 meren pinnan yläpuolella ja korkeusero on 62m.

Alueelta löytyy myös 18 reikäinen frisbeegolfrata. Valkeakosken Korkeakankaalle kesäkuussa 2016 valmistunut frisbeegolfrata on kilpatason metsärata. Radalta löytyy muun muassa avoimehkoja peltoväyliä, tiukkoja metsärännejä sekä lopun kruunaava upea liidätysväylä laskettelurinteessä.

Korkeakangas sijaitsee Veikko Hakulisen tiellä.

Aiemmin Korkeakangas oli myös talvisin laskettelukeskus Valkeakoskella. Kaupunginvaltuuston päätöksellä talvikausi 2018–2019 oli Korkeakankaan viimeinen.[1]

Hyppyrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeakankaan bikeparkista rinteen alaosasta löytyvät hyppyrilinjat vaihtelevat vuosittain.

Enduro1, DH2 ja DH3 pysyvät pitkälti samanlaisina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.