Korian Ponsi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korian Ponsi on nykyisin Kouvolaan kuuluvan Elimäen kunnan Korialla vuonna 1949 perustettu urheilu- ja liikuntaseura. Vuodesta 1906 vuoteen 1949 saakka Ponsi toimi Vilppulan Nuorisoseuran itsenäisenä ”Voimistelu- ja urheilujaosto Ponsi”-yksikkönä.

Korian Ponsi ry on perinteikäs, lähelle Kouvolan keskustaa, Korian taajamaan toimintansa keskittänyt urheilu- ja liikuntaseura. Seuran jäsenmäärä on melko korkea - yli 500 jäsentä 90 000 asukkaan kaupungissa ja 5 000 asukkaan taajamassa. Ponnen tarkoitus on tarjota urheilu- ja liikuntapalveluja sekä edistää liikuntakasvatusta toimialueellaan.

Seuran lajijaostoja ovat tällä hetkellä jalkapallo-, lentopallo-, salibandy- ja yleisurheilujaostot. Näistä menestystä on tullut vuosien saatossa eniten lentopallon saralla.

Toimintansa rahoittamiseksi Ponsi järjestää kesäisin lavatansseja Kallioniemen tanssilavalla. Varainhankinta perustuu pääosin jäsenistön aktiiviseen talkootoimintaan. Tästä hyviä esimerkkejä oivat Korian Erämessujen liikenteenohjaus, tienvarsien siivous, aurauskeppien laitto ja jätepaperin keräys. Myös kaupungin myöntämä avustus on merkittävä tuki Korian Ponnen nuoriso- ja liikuntatoiminnalle, samoin kuin yhteistyökumppanien antama taloudellinen tuki.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]