Konvehti

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suklaakonvehteja

Konvehti on täytetty suklaa- tai sokerimakeinen, jonka päällä voi myös olla valkoista suklaata. Konvehdit pakataan usein rasiaan, jossa ne ovat niille upotetuissa koloissa.

Suomalaisista konvehtivalmistajista tunnetuimpia ovat Fazer ja Panda. Tunnettu valmistaja on myös belgialainen Leonidas. Suomessa konvehteja ostetaan erityisesti jouluksi.

Konvehdit saatetaan päällystää sokerilla suklaan sijaan. Tällöin niistä tulee makeampia.

Konvehtien sisälle voidaan myös laittaa erilaisia täytteitä, kuten hasselpähkinärouhetta tai kookos­hiutaleita. Rajana on vain oma mielikuvitus.

Konvehteja voidaan koristella erilaisilla kastikkeilla tai rouheilla.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sveitsiläisen apteekkarin poika Jean Neuhaus keksi suklaakonvehdin eli pralinen Brysselissä vuonna 1912. Suklaata myytiin tuolloin apteekeissa, koska sillä katsottiin olevan terveydellisiä vaikutuksia. Neuhaus halusi tehdä suklaasta houkuttelevamman ja konvehdin keksimisen jälkeen hänen yrityksestään tuli kuuluisa ja menestyvä. Neuhaus on edelleen menestyvä konvehtien valmistaja Brysselissä. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Päivi Isotalus: Ruhtinaallisen hyvää. Aamulehti, 19.11.2013, s. B25.
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.