Konehelsinki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kone Helsingin logo.

Kone Helsinki oli suomalainen farkkujen valmistaja. Yritys teki pääasiassa miesten design-farkkuja, mutta myös muita tuotteita, kuten paitoja, takkeja, käsikoruja farkusta, nahasta ja logovöitä. Useita alkuperäisen merkin tuotteita valmistettiin vain pieniä eriä kerrallaan. Merkki oli tunnettu erityisesti näyttävistä vetoketjuista, isoista metallisista logovöistä ja erikoisista saumaompeleista, raakareunoista sekä erilaisista rankemmista pintakäsittelyistä farkuille. Yritys perustettiin vuonna 1997. Sen pääsuunnittelija ja perustaja oli Kalle Kuusela, joka myi yrityksen kesällä 2007 Perttu Klaavolle. Kuusela jatkoi kuitenkin freelance-suunnittelijana. Merkin nimi oli lähtöisin konemusiikista.

Vaatemerkki oli näkyvästi vuonna 2003 Idols-kilpailijoiden vaatettaja ja nousi silloin suuren yleisön tietoisuuteen. Antti Tuisku jatkoi kilpailun jälkeenkin yhteistyötä yrityksen kanssa. Suomen Big Brother -kilpailun 3. tuotantokaudella voittanut Sauli ja samaisen kilpailun finaaliin selvinnyt Niko tekivät vaatesuunnittelua Kone Helsingille.[1] Yrityksen vaatteita ovat käyttäneet muun muassa The Rasmus, Kwan sekä Tiktak. Lisäksi yritys valmisti lavashow-esiintymisasuja Scandinavian Hunks -tanssiryhmälle kaudelle 2009–2010.

Kone Helsinki oli mukana Design Forum Finlandin, Suomen New Yorkin pääkonsulaatin ja Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin järjestämässä Hardcore-muotoilunäyttelyssä New Yorkissa toukokuussa 2008.[2]

Vuonna 2009 Kone Helsinki toi markkinoille pääbrändin rinnalle alabrändin, erilaiseen jakelukanavaan ja edullisempaan hintakategoriaan sijoittuvan Kone Helsinki Jeans - design by Kalle kuusela tuotemerkin, joka oli laajempi tuotteiden osalta ja kaupallisempi, mutta tuotteissa oli löydettävissä Kallen suunnittelun jälki.

Kalle Kuusela toimi alabrändin pääsuunnittelijana, ja jälleenmyynti tapahtui Anttila-tavaratalojen kautta. Alkuperäinen merkki jatkoi yksilöllisten mallistojen tuotantoa. Tuotteita myytiin nettikaupassa sekä omissa myymälöissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. BB-Saulista ja Nikosta tuli vaatesuunnittelijoita Viihdeuutiset. 13.3.2008. MTV3. Viitattu 5.4.2008.
  2. Suomalaista muotoilua New Yorkiin toukokuussa Helsingin Sanomat. 5.4.2008. Viitattu 5.4.2008.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.