Kirk Hammett

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kirk Hammet)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kirk Hammett
Kirk Hammett esiintymässä vuonna 2010.
Kirk Hammett esiintymässä vuonna 2010.
Henkilötiedot
Syntynyt18. marraskuuta 1962 (ikä 61)
Ammatti Muusikko, säveltäjä
Muusikko
Taiteilijanimi Kirk HammettView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 1979-
Tyylilajit heavy metal, thrash metal, hard rock, speed metal
Soittimet kitara, sitar, basso
Yhtyeet Exodus, Metallica, Septic Death, Spastic Children
Levy-yhtiöt Warner Bros., Elektra, Vertigo, Megaforce

Kirk Lee Hammett (s. 18. marraskuuta 1962 San Francisco, Kalifornia) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän on ollut metalliyhtye Metallican soolokitaristi vuodesta 1983 lähtien.

Hammett korvasi huhtikuussa 1983 nykyään Megadethissä soittavan Dave Mustainen Metallican kitaristina[1] ja soitti yhtyeen debyytillä Kill ’Em All. Ennen Metallicaa Hammett soitti Exodus-yhtyeessä, jonka hän perusti yhdessä Paul Baloffin kanssa. Hammett on myös vieraillut yhdysvaltalaisen hardcore-yhtye Septic Deathin Kichigai-EP:llä.

Kirk Hammett sai ensimmäisen sähkökitaransa vasta 15-vuotiaana, mutta soitti jo kuusi vuotta myöhemmin Metallican ensimmäisellä levyllä sooloja.

Hammett soittaa muun muassa ESP:n, Jacksonin ja Gibsonin valmistamilla kitaroilla. Hän käyttää sooloissaan hyväkseen paljon wah-wah -pedaalia. Kirk Hammett on Metallican suosion ansiosta saanut monia jäljittelijöitä. Hammettin soittotyylistä voi myös havaita hänen tärkeimpien esikuviensa, kuten Jimi Hendrixin ja Randy Rhoadsin, vaikutuksen. Hammett otti myös uransa alkuaikoina kitaratunteja Joe Satrianilta, joka on vaikuttanut hänen soittoonsa merkittävästi.lähde?

Kirk Hammett sijoittui Rolling Stone -lehden ”100 Greatest Guitarists of All Time” -listan 11. sijalle.[2]

Kirk Hammett on naimisissa Lani Hammettin kanssa ja heidän esikoispoikansa syntyi syksyllä 2006. Toinen poika syntyi kesäkuussa 2008. Hammett harrastaa surffausta ja omistaa hevostilan Pohjois-Amerikassa.lähde?

Hammett julkaisi neljä instrumentaalikappaletta sisältävän Portals-ep:n 23. huhtikuuta 2022.[3]

Soittimet ja välineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ian Christe: Pedon meteli: Heavy metallin Vanha ja Uusi testamentti, s. 7. Johnny Kniga Publishing, 2006. ISBN 951-0-31126-X.
  2. David Fricke: 100 Greatest Guitarists: David Fricke’s Picks Rolling Stone. 3. joulukuuta 2010. Viitattu 23.9.2020. (englanniksi)
  3. Vesa Siltanen: Metallican Kirk Hammett debytoi sooloartistina, julkaisee ep:n – Ajatus sai alkunsa kitaristin kauhunäyttelystä soundi.fi. 8.2.2022. Viitattu 9.2.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.