Kid Icarus

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kid Icarus
Kid Icarus box.jpg
Kehittäjä Intelligent Systems
Julkaisija Nintendo
Suunnittelija(t) Gunpei Yokoi
Mr Haigo
Makorin
Julkaisupäivä 1986
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NES, Famicom Disk System
Jakelualusta NES-pelikasetti, FDS-levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kid Icarus on Intelligent Systemsin kehittämä ja Nintendon vuonna 1986 julkaisema tasohyppelyvideopeli. Peli julkaistiin Japanissa Famicom Disk Systemille ja muualla Nintendo Entertainment Systemille. Kid Icaruksen suunnittelusta vastasi Gunpei Yokoi, ja musiikista Hirokazu Tanaka [1]. Peli oli ensimmäinen julkaisu Kid Icarus -pelisarjassa, jossa on tähän mennessä vasta kaksi osaa.

Kehityshistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kid Icarus perustuu Metroidin pelimoottorille sisältäen vaakasuoraan ja pystysuoraan rullaavaa pelikuvaa. Molemmat pelit julkaistiin samana päivänä samalla "Password Pak" myyntivaltilla (Famicom Disk Systemin versiossa oli tallennuspaikat, toisin kuin NES-versiossa, jossa oli salasanasysteemi tallentamiseen). Metroidista tuli yksi Nintendon tärkeimmistä pelinimikkeistä, ja Kid Icaruksesta kulttiklassikko.

Kid Icarukselle julkaistiin Game Boylle vuonna 1991 jatko-osa nimeltään Kid Icarus: Of Myths and Monsters. Peli on lähes identtinen NES-pelin kanssa, mutta sisältää joitakin uusia ominaisuuksia, kuten hypyn jälkeen mahdollisuuden leijua hitaammin maahan. Lisäksi pelissä on mahdollistaa tallentaa. Vuonna 2011 julkaistulle Nintendo 3DS -käsikonsolille on ilmestynyt jatko-osa nimeltään Kid Icarus: Uprising.

Huolimatta Metroidin varjoon jäämisestä Kid Icarus on yleisesti tunnustettu hyväksi peliksi. Se oli 84. sijalla IGN-sivuston vuoden 2003 "Top 100 Games of All Time" (sata parasta peliä kautta aikojen)[2] ja oli myös GameSpy-sivuston Hall of Famessa.[3]

10. elokuuta 2004 Kid Icarus julkaistiin Japanissa uudestaan osana Famicom Mini Series -pelisarjaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]