Keskustelu mallineesta:Pieni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muutin mallinetta huomattavasti vähemmän räikeäksi (vrt. en:Template:1911 ja sv:Mall:Ugglan).

Muutin myös sanamuotoa, minusta koko mallineen voisi poistaa jos kirjoittaa uuden jutun, tekstin voi tuskin sanoa perustuvan PTSK:n tekstiin, jos alkuperäisteksti on parin lauseen mittainen. --Mikko Paananen 24. helmikuuta 2005 kello 17:33 (UTC)

"Tuotu" on huono sana tähän, "perustuu" oli parempi. Alkuperäistekstin pituus vaihtelee, ja mallineen jättäminen sivulle olisi parempi jättää muokkaajan harkintavaltaan. (Enkä oikein ymmärrä miksi templatea piti yksinkertaistaa ihan noin paljon...) --Hasdrubal 24. helmikuuta 2005 kello 17:39 (UTC)
Ehkäpä perustuu olisi sittenkin parempi, en.wikissä on "incorporates" ja sv.wikissä "består". Suoraanhan tekstiä ei silti voi tuoda, kun entisaikoina ei osattu suomea. Tyylikkään vaatimaton ulkonäkökin on samankaltainen kuin noissa, minusta aikakin se sinivihreä poksi on turha silmillehyppivä tähän tarkoitukseen. --Mikko Paananen 24. helmikuuta 2005 kello 17:51 (UTC)

Jos jokin teksti perustuu Pieneen tietosanakirjaan, miksi siitä pitäisi erikseen mainita? Tekijänoikeushan ei suojaa sisältöä vaan ainoastaan muotoa. Mikä oikeastaan on tämän templaten olemassaolon ja käytön tarkoitus? --Samulili 21. maaliskuuta 2005 kello 12:16:24 (UTC)

Olisi parempi, jos kirjoittaja jaksaisi luoda kohdan ==Lähteet==, jonka alle voisi listata muutkin lähteet numeroidulla listalla. Toi template on tollaisenaan ruma. Paljon informatiivisempi olisi nimenomaan lista, missä toi pieni vois vaikka olla sitten ekana. Tai sen pieni-templaten voisi ihan suoraan muuttaa: ==Lähteet==<br># [[Pieni tietosanakirja]]. –-linnea 21. maaliskuuta 2005 kello 13:14:02 (UTC)

Entä tilanne, jossa vaikkapa neljän kappaleen pituisesta artikkelista kaksi on sanatarkasti Pienestä? Silloin teksti ei ole "tuotu" pienestä, se "perustuu" Pieneen, mutta Pieni ei mielestäni ole "lähde" siinä merkityksessä kuin sen ymmärrän (jos kopiointi on suoraa). Vai miten te lähteen ymmärrätte? (Pienessä ei tietysti kauhean pitkiä hakusanoja pääsäntöisesti ole, mutta periaatetasolla tämä olisi hyvä tehdä selväksi, koska muitakin vanhoja kirjoja voi ennen pitkää ilmestyä nettiin käytettäväksi.)--Hasdrubal 21. maaliskuuta 2005 kello 13:30:24 (UTC)