Keskustelu mallineesta:Ohjaa tänne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hyvä idea, mutta ei sovi sellaiseen tapaukseen, jossa muu merkitys ei ole täsmennyssivu. Jälkiosan tekstin pitäisi voida muotoilla joustavammin kuin vain "muita merkityksiä on sivulla:linkki". --ML 20. lokakuuta 2007 kello 21.29 (UTC)

Tavoitteena on, että mallinetta käytettäessä syötetään vain ja ainoastaan sivujen nimet. Tällöin kaikki täsmennykset pysyvät samanmuotoisina ja tarvittaessa sanamuotoja voi vaihtaa pelkästään mallinetta muuttamalla. Jos katso-kentästä poistaisi valmiit hakasulkeet siihen voisi sitten kirjoittaa ihan minkälaisen litanian sattuu tarvitsemaan. Valmiin tekstin "Sanan muista merkityksistä katso" voisi säilyttää ennallaan. Tosin tällöin saatettaisin yksikköön viitata monikolla.
Jos mitään tämän tapaista ei väsätä: {{{1}}} ohjaa/vat tänne. Sanan/Sanojen muista merkityksistä katso {{{2}}}, täytyy kaikille neljälle tapaukselle tehdä oma malline tai väsätä jokin varsin monimutkainen yksi malline, jossa olisi nimetyt kentät. Esim.
{{Ohjaa tänne
 |ohjaus=ESA ja Esa 
 |katso= [[Esa (täsmennyssivu)]] ja [[joku muuu]]
}}. 
Tällöin kirjoitettavaa olisi enemmän mutta tämä olisi tietysti käyttäjän kannalta kaikkein yksinkertaisin. --Usp 21. lokakuuta 2007 kello 12.12 (UTC)
"Tavoitteena on, että mallinetta käytettäessä syötetään vain ja ainoastaan sivujen nimet." Miksi tuo olisi tavoitteena? Mallineen hyöty tulee jo siitä, ettei sivun alkua tarvitse sotkea laatikon muodostavalla koodilla. Ei se haittaa, vaikka yhden lauseen joutuu muotoilemaan itse. Minusta parempi olisi malline, jossa on yksinkertaisesti: {{1}} ohjaa tänne. >>tähän vapaamuotoinen teksti<<. Paitsi että tämä malline ei sovellu tilanteisiin, joissa muu merkitys ei ole täsmennyssivu, on myös tuo "katso nnnn"-rakenne kömpelö ja ankea. Vaikka asia pitää sanoa tiiviisti, tarvetta tuollaiselle töksähtävälle sähkekielimuodolle ei ole. --ML 21. lokakuuta 2007 kello 12.22 (UTC)
Soveltuuhan malline myös muille kuin täsmennyssivuille. Minusta tälläiset yleiset muotoseikat kannattaa standardisoida mahdollisimman pitkälle ja ilmaista mahdollisimman lyhyesti kertoen vain oleellinen, tässä tapauksessa mikä sivu ohjaa ja linkit muihin merkityksiin. Tämä sivu -rakennettakin voisi siis vakioida. --Usp 24. lokakuuta 2007 kello 02.35 (UTC)