Keskustelu luokasta:Taru sormusten herrasta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän luokan nimi pitäisi olla Arda, sillä Taru sormusten herrasta on vain yksi kirja, joka sijoittuu kyseiseen fantasiamaailmaan.

Ehkä olisi parempi käyttää jotain tunnistettavampaa termiä, vaikka Tolkienin fantasiamaailma, niin että vähemmän kirjoihin vihkiytyneet ymmärtäisivät mistä on kyse Joonas 6. kesäkuuta 2005 kello 10:03:04 (UTC)
Nämä kaikki kuitenkin liittyvät aiheeseen Taru sormusten herrasta. Useimmille sana Arda ei merkitse mitään. Lisäksi kaikki artikkelit pitäisi käsin siirtää toiseen luokkaan. Onhan Harry Potteriin liittyvät asiat luokassa Harry Potter yms. – linnea 6. kesäkuuta 2005 kello 10:06:02 (UTC)
Tässä luokassa on esimerkiksi artikkeli: Silmarillion, joka on aivan itsenäinen teos mutta sijoittuu samaan fantasia maailmaan kuin Taru sormusten herrasta. Käyhän luokan nimeksi esimerkiksi tuo Tolkienin fantasiamaailma, paitsi, että tuon Tolkkeinin fantasiamaailman nimi on Arda. Harry Potteriin verrastettuna tämä olisi vähän sama kuin pistettäisiin Harry Potter- artikkelit luokkaan Harry Potter ja viisastenkivi'.
Heh, jos haluaa ryhtyä rikkiviisastelemaan, niin Silmarillionin alku ei sijoitu Ardaan vaan siinä luodaan Arda ja Eru ja Ainur eivät siten kuulu Ardan piiriin ;) Joonas 6. kesäkuuta 2005 kello 10:18:34 (UTC)
No, heh heh. Vaihdetaan sitten esimerkki Hobitti-kirjaksi.
Duoda duoda.. Alkaisiko mittari jo täyttyä sormusten herraa käsittelevien aiheiden kohdalta, eli ylittävätköhän nämä kaikki yhteen tai kahteen fantasiakirjaan sisältyvät pikkunyanssit enää merkittävyyskynnystä? Joskus tuntuu, että joka toinen uusi artikkeli käsittelee sormusten herraa, vaikka kyseessä on yleistietosanakirja. ML 6. kesäkuuta 2005
No nyt päästään vihdoinkin tämän kysymyksen äärelle. Vastaus on, että tuskinpa enää löytyy aiheita, joista tarvitsisi tietoa yleistietosanakirjassa.. Ehkä ne voisi koota jonnekkin omalle nettisivustolleen, mutta täällä hm.. ei kauheasti ylitä huomattavuuskynnystä. Hahmojen elämäkerratkin ovat hieman kyseenalaisia. Ei niitä tarvitse yksityiskohtaisesti selostaa jos ollenkaan. Parempi olisi pieni tietoisku hahmon merkkitävyydestä kyseisissä kirjoissa ja ehkä jotain taustaa. – linnea 6. kesäkuuta 2005 kello 10:35:43 (UTC)
Miksi tyytyä yhteen luokkaan? Kaikki, mikä liittyy Taruun sormusten herrasta, luokkaan "Taru sormusten herrasta", ja TSH luokkaan "Arda", johon myös ne artikkelit, jotka ovat Arda-maailmasta, mutta eivät TSH:sta. DISCLAIMER: minähän en ole sitten katsonut elokuvista kuin sen ensimmäisen ja Hobitista lukenut 10 sivua. --Samulili 6. kesäkuuta 2005 kello 12:20:34 (UTC)

Ehdotan luokan nimeksi en.wikin mukaisesti Keski-Maa (joka itsessään on sitten Kuvitteelliset maailmat -luokan alla). Tämä voidaan sitten jakaa alaluokkaan TSH, jossa on siihen keskeisesti liittyviä artikkeleita. Tässä on nyt tukuittain artikkeleita joilla ei ole TSH:n kanssa oikein mitään tekemistä. --TBone 15. lokakuuta 2005 kello 06:21:52 (UTC)

Kannatan Samulilin ehdotusta. Se helpottaisi artikkelien löytämistä ja lienee täsmällisin aate esitetyistä. – Zeal 17. lokakuuta 2005 kello 16:21:41 (UTC)

Minusta on epäselvää, voiko Arda-sanaa varsinaisesti pitää Tolkienin luoman fiktiivisen maailman erisnimenä. Sehän on käsittääkseni vain "haltiakielen" maapalloa tarkoittava sana, sillä tälle planeetallehan Tolkienin kirjat sijoittuvat, vaikka kertovatkin fiktiivisestä muinaishistorian vaiheesta. Mitä tulee lukemattomien Tolkien-artikkeleiden tarpeellisuuteen, niin kyllähän ne vähän ärsyttävät. Toisaalta Tolkien-fandom on nykyisin massiivinen populaarikulttuurin ilmiö ja siihen kuuluu olennaisena osana Keski-Maan fiktiivisen historian ja maantieteen ensyklopedinen harrastus. Pahin ongelma ei ehkä ole näiden artikkeleiden lukumäärä, vaan naiivi sisältö ja huono kieli.  –Kommentin jätti 217.30.179.130 (keskustelu)