Keskustelu luokasta:Suomen ministerit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nämä saisi lajitella ministeriöittäin. -tKahkonen 2. marraskuuta 2006 kello 21.38 (UTC)

Voi tulla mutkia matkaan tai sitten muuten vaan on hankalaa, sillä useat ministerit ovat hoitaneet eri salkkuja, esim. vaikka nykyisista Antti Kalliomäki. --Alexius Manfelt 2. marraskuuta 2006 kello 21.43 (UTC)
Sen kuin luokittelee moneen luokkaan. -tKahkonen 2. marraskuuta 2006 kello 22.11 (UTC)

Lueskelin vanhoja kommentteja toisaalla ja silmiin osui toisenlainenkin ehdotus. Nyt siis vaihtoehtoja ovat:

  • luokitellaan ministerit hallituksittain (esim. Luokka:Kekkosen XIV hallitus)
  • luokitellaan ministerit paikoittain (esim. valtiovarainministerit, pääministerit onkin jo)

Molemmissa on kyllä se "ongelma", että joillekin tulee paljon luokkia. Nämäkään eivät ole edes vaihtoehtoisia... mutta kannattanee jompi kumpi valita. -tKahkonen 3. marraskuuta 2006 kello 08.01 (UTC)

Itse kannatan vain jälkimmäistä. On monia luokituksia, joita voi tehdä, mutta kaikkia niitä ei tarvitse tehdä, koska saman hallituksen ministerit liittyvät niin kiinteästi toisiinsa. Tällöin on luonnollista, että tämä yhteys ilmenee luettelosta, joka on kyseisestä hallituksesta kertovassa artikkelissa. Esim. Sorsan II hallitus. Samulili
Kannatan itsekin vain jälkimmäistä. ("ei jaksa kirjautua sisään", olit sittenkin sisässä?) -tKahkonen 3. marraskuuta 2006 kello 08.39 (UTC)
Ei tuo toinen luokittelu niin kovin yksinkertaista ole. Kun ympäristöministeri voilla olla samaan aikaan ministeri myös ulkoministeriössä, jossa hänellä on kehitysyhteystyö, ministeri sosiaaliministeriössä, jossa hänellä on tasa-arvoasia sekä ministeri sisäasianministeriössä, jossa hänelle kuuluvät jotku kunnallisen alan asiat. Eli miten ko. ministeri luokitellaan, mihin ministeriöön vaiko kaikkiin niihin. Entä salkuttomat ministerit, joilla voi olla tehtäviä useissa ministeriöissä. Ja joku Paula Lehtömäki, joka on monen ministeriön alla toimiva - esimerkiksi vain. Eiko vain Suomen ministerit (arvonimiministereitä mukaan ottamatta) riitä ja siellä ne kiltisti olisivat aakkosjärjestyksessä. Ei meillä nyt niin hirveästi ministereitä ole. Muuten mistä saadaan tiedot kaikkien ministereiden ministeriöistä, siis samaan aikaan hoidetuista.? --Alexius Manfelt 3. marraskuuta 2006 kello 09.03 (UTC)
Ministereiden luokittelu ministeriöiden mukaan ei todellakaan taida olla kovin järkevää. Pääministerit voivat tehdä poikkeuksen, mutta lisää alaluokkia ei varmaankaan kannata tehdä. Luokkaan on nyt ilmestynyt alaluokka oikeusministereistä. Pitäisiköhän se poistaa? Manfelt tuo hyvin esiin luokittelun ongelmat. Pitäisikö esimerkiksi joku Urho Kekkonen laittaa luokkiin pääministerit, oikeusministerit, ulkoministerit ja sisäministerit. (ks. Luettelo kaikista ministereistä) --Ap4k 13. tammikuuta 2007 kello 13.11 (UTC)
Vaikuttaisi siltä, että ministerit salkun mukaan sopivat paremmin luetteloiksi kuin luokiksi. -- Piisamson 23. syyskuuta 2007 kello 20.03 (UTC)
Luettelointi vaikuttaisi ministerien kohdalla parhaalta ja erittäin toimivalta ratkaisulta. Luokittelukaan ei saa olla itseisarvo. Samulili 13. elokuuta 2008 kello 20.38 (EEST)[vastaa]

Ministerien luokittelusta[muokkaa wikitekstiä]

Jos joku on ollut esim. puolustusministerinä, jotka on myös laitettu omaan luokkaansa eikä minään muuna ministerinä, riittääkö, että hänestä kertova artikkeli on luokassa "Suomen puolustusministerit" vai pitäisikö sen olla myös luokassa "Suomen ministerit"? Jos taas henkilö on toiminut esim. puolustusministerinä ja jonain ministerinä, jolla ei ole omaa luokkaa, pitäisikö sen silloin olla noissa molemmissa? Omitti86 (keskustelu) 18. kesäkuuta 2017 kello 07.52 (EEST)[vastaa]


Kuuluvatko toisena valtiovarainministerinä toimineet luokkaan "Suomen valtiovarainministerit"?[muokkaa wikitekstiä]

Osa näistä on nimittäin laitettu tähän luokkaan, mutta kuuluisivatko ne siihen? Omitti86 (keskustelu) 7. joulukuuta 2018 kello 23.11 (EET)[vastaa]