Keskustelu luokasta:Suomalaiset laulajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokassa suomalaiset laulajat on tällä hetkellä kaksi alaluokkaa: suomalaiset oopperalaulajat ja suomalaiset iskelmälaulajat. Luokitus ei minusta ole vielä kovin hyvä tällaisenaan. Tässä parantamisehdotus: voisimme luoda suomalaisiin laulajiin alaluokiksi suomalaiset viihdelaulajat ja vaikkapa suomalaiset taidelaulajat. Suomalaiset iskelmälaulajat voisimme sijoittaa alaluokaksi suom. viihdelaulajiin, joihin voisi luoda myös toisen alaluokan, kuten suomalaiset poplaulajat tms. Suomalaiset oopperalaulajat taas sopisi alaluokaksi suomalaisiin taidelaulajiin. Voisin ottaa tämän asiakseni lähiaikoina, ellei kenelläkään ole mitään sitä vastaan tai jos kenelläkään ei ole tiedossa jotakin toisenlaista ehdotusta.--Martti Koskinen 26. elokuuta 2005 kello 07.30 (UTC)

Nyt on luotu lisää luokkia. Muutaman laulajan sijoittamisessa tosin tarvitaan hieman apua.--Martti Koskinen 27. elokuuta 2005 kello 14.14 (UTC)

Hmmmm... Siis onko tarkoitus että luokassa suomalaiset laulajat olisi kaikki laulajat? Löysin esim. Joel Hallikaisen luokasta suomalaiset laulajat, mutta ei luokasta suomalaiset iskelmälaulajat, minne hän ilman muuta kuuluisi. Ja sitten esim. A. Aimo ei ole luokassa suomalaiset laulajat, mutta kyllä luokassa suomalaiset iskelmälaulajat, kun taas Johnny Forsell on molemmissa. Tämä jäi ihmetyttämään.

No, lähes kaikki tässä pääluokassa olevista 585:stä pitäisi luokitella tarkemmin alaluokkaan. Toisaalta, jos voidaan luokitella useampaan ryhmään, sen kai voi/saa tehdä. Tähän sitten kai jäisi vain sellaiset, joita ei voi luokitella mihinkään, mutta onko sellaisia ollenkaan?
Esimerkkinä katsoin artikkelin Jonna Tervomaa. Heti 1. lauseessa on: suomalainen popmuusikko, mutta 3. lauseessa taasen on: Aikuisiällä hän aloitti menestyksekkään uran rocklaulajana, ja luokitus on "suomalaiset poplaulajat". En tiedä sitten, mikä popin ja rockin ero, Jonna ehkä voisi olla jopa ns. pop/rockia... 85.217.15.79 19. maaliskuuta 2014 kello 12.06 (EET)[vastaa]

Täyttääkö Tony Halme laulajan kriteerit? Jos täyttää, miksi Matti Nykänen ei?