Keskustelu luokasta:Natsi-Saksa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miksei kansallissosialistinen Saksa?[muokkaa wikitekstiä]

Ryhdyin tässä ihmettelemään miksi luokka kansallissosialistinen Saksa on yht'äkkiä muuttunut Natsi-Saksaksi. Mielestäni täsmällisempi termi kansallissosialistinen on parempi nimitys tietosanakirjaan kun hieman "lempinimimäiseksi" mieltämäni Natsi-Saksa. Onkohan nimen muutos ainoastaan koodinimi 128.214.205.4:n yksityisiä tekosia vai lieneekö asiasta laajempi konsensus? Ohto Kokko 30. toukokuuta 2006 kello 21.05 (UTC)

Tätä luokan nimeä minäkin ihmettelen. Mikä on "Natsi-Saksa"? Eihän tietosanakirjoissa käytetä sellaisiakaan termejä kuin "Kommari-Venäjä" tai "Sossu-Ruotsi", vaikka kyseiset ryhmä ovat olleetkin vallassa ja vaikka näitä ryhmiä arkisessa puhekielessä näin kutsutaankin. Wiisas n. 17:30, 3 elokuu 2006 (UTC)

Toisaalta natseista puhutaan yleisesti myös tietokirjallisuuden puolella, kommareista ja sossuista ei. --Jetman 17:41, 3 elokuu 2006 (UTC)
Pitää kyllä jossain määrin paikkansa, mutta miksi tämän valtion nimeen lisätään tällainen määre, vaikka se ei kuulu valtion viralliseen nimeen eikä samoin tehdä muidenkaan valtioiden kohdalla. Wiisas 17:57, 3 elokuu 2006 (UTC)