Keskustelu Wikipediasta:Älä huomauta vakiokäyttäjiä mallineilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sääntö edellyttäisi, että vakiokäyttäjät määriteltäisiin. Nyt tällaista vakiokäyttäjämääritelmää ei ole olemassakaan ja jopa yli kolme vuotta aktiivisesti muokannutta käyttäjää huomautellaan jatkuvasti mallinteilla. Auru Aro 23. kesäkuuta 2008 kello 19.42 (UTC)

On määritelty, kts Wikipedia:Rekisteröityneiden käyttäjien nimitykset muokkauksittain. Sinua kohtaan on toimittu väärin. kallerna 23. kesäkuuta 2008 kello 19.44 (UTC)
Nämä molemmat ovat vain esseitä, ei käytäntöjä. --Jisis 23. kesäkuuta 2008 kello 19.50 (UTC)
Tätä esseetä sovelletaan nykyään täysin mielivaltaisesti ainoastaan tiettyjen käyttäjien kohdalla, jotka muutenkin jatkuvasti poistelevat keskustelusivuiltaan heidän toimintaansa koskevia kommentteja ja huomautuksia käytäntöjen rikkomisista, kun taas toisten keskustelusivuille saa tunkea mitä törkyä sattuu huvittamaan. Tästä esseestä on tullut muutamien käyttäjien keppihevonen, jonka avulla he tyhjentävät keskustelusivultaan samalla muitakin kommentteja ja peittelevät käytäntöjä jatkuvasti rikkovaa toimintaansa. --Klassikkomies 23. kesäkuuta 2008 kello 20.00 (UTC)
Klassikkomies, ei tuo essee ole yhtään mikään sääntö => käytäntö. Ei ole vaan suositeltavaa että yli 1000 muokkausta tehneitä varoitettaisiin mallineilla. Se on sallittua, ei suositeltavaa. --Kalastaja09 (Osaatko uida?) 23. kesäkuuta 2008 kello 20.02 (UTC)
Käytäntöjä käytetään edesauttamaan artikkelien muokkausta. Jos niitä käytetään työrauhan rikkomiseksi, perusteetta ja henkilökohtaisin motiivein, on wikiyhteisöllä oikeus ja moraalinen velvollisuus suojautua häiriköintiä vastaan, jotta projektia ei vahingoiteta. Käytäntöjä ei saa käyttää käytäntöjä vastaan. WP:POINT on ylitse muiden. Terveen järjen voitto on projektin voitto. Auru on mielestäni vakiokäyttäjä, mutta millainen vakiokäyttäjä hän onkaan, jos on jatkuvasti yhteisön hampaissa muokkaustensa takia. Auttanevatkohan häneen mallineetkaan, kun selvä suomi ei sitä tee? Kommenttipyynnössä lisää. ---Khaosaming 23. kesäkuuta 2008 kello 20.12 (UTC)
Minua ärsyttää Khaosaming vähän, että puhut wikiyhteisöstä ja moraalista, kun olet itse ollut leimaamassa Klassikkomiestä trolliksi[1] ja toisaalta olet ollut vastustamassa hänen luomansa hyvän artikkelin äänestyksessä, jossa ei pitäisi mitenkään arvioida käyttäjää, vaan artikkelia.[2] --Jisis 23. kesäkuuta 2008 kello 20.30 (UTC)
K-miehen eskaloituvaa toimintaa katseltiin ruusunpunaisten lasien läpi liian pitkään, ja annettiin riitailun, kyräilyn ja nokittelun kasvaa suhteettomiin mittasuhteisiin. K-miehelle annettiin kaikki aika ja mahdollisuus perustella näkemyksiään, ja hänen huoliaan kuultiin ja häntä kohtaan oltiin kärsivällisiä. Sitten oli vuorossa aika toteuttaa wikiyhteisön kannalta tarpeellinen. Artikkeliavaruuden käyttö oman kantansa julkituomiseen on vastoin yhteisön henkeä, eikä siinä vaiheessa enää keskusteltu artikkelin meriiteistä: tavoitteena oli enää projektille koituvan haitan minimoiminen. Toin myös julki sen, että äänestys olisi pitänyt keskeyttää ja siirtää myöhäisempään, kenties parempaan ajankohtaan [3]. Jos puuttumiseni siihen on tuottanut sinulle mielipahaa, olen pahoillani. --Khaosaming 23. kesäkuuta 2008 kello 20.44 (UTC)
Täyttä paskaa taas Khaosamingilta. Khaosamingin minua vastaan suuntaaman toiminnnan eskaloitumisesta täysin järjettömiin mittasuhteisiin voi lukea esim. minun keskustelusivultani tai Khaosamingin keskustelusivulta, Maailman alkuperä -artikkelin keskustelusivulta, Sensuroidut käyttäjäsivut -luokan poistonäänestyksestä, Auru Aron keskustelusivulta jne jne. --Klassikkomies 23. kesäkuuta 2008 kello 20.50 (UTC)
Klassikkomies olisi voinut ilmaista asiansa kauniimmin, mutta artikkeliavaruuden käyttäminen oman kantansa julkituomiseen on Khaosamingin oma kuvitelma. --Jisis 23. kesäkuuta 2008 kello 21.06 (UTC)
Olisihan tuon tietysti voinut nätimminkin sanoa, mutta Khaosamingilta on tullut tuota samaa hyökkäilevää ja syyttelevää juttua samanlaisella retoriikalla jo sen verran pitkään, että olen tilanteeseen jo melko kypsynyt enkä joka käänteessä enää jaksa sanojani kaunistella. --Klassikkomies 23. kesäkuuta 2008 kello 21.12 (UTC)
Täyttä paskaa taas Khaosamingilta. Tämä on aika selkeä henkilökohtainen hyökkäys, eikä edes totta. —B. Nuhanen 23. kesäkuuta 2008 kello 21.39 (UTC)
Höpsis. Lause arvioi Khaosamingin näkemyksiä, ei Khaosamingia itsessään. Se ei tosiaankaan ole rakentava eikä hyvätapainen kommentti, mutta ei myöskään HH. -- Piisamson 23. kesäkuuta 2008 kello 21.42 (UTC)
Ok. Luotan Piisamsonin näkemykseen tässä asiassa. Enkä muutenkaan kaipaisi taas uutta kinastelua siitä, mikä on HH ja mikä ei. —B. Nuhanen 23. kesäkuuta 2008 kello 21.44 (UTC)
Ei haittaa minua, sillä moinen kertoo enemmän kirjoittajastaan kuin kohteesta. En myöskään jaksa innostua HH-mallineista muutenkaan. Niistä ei siis ole mielestäni (enää) hyötyä, pikemminkin haittaa. Käytännön henki olkoon ohjenuoramme. --Khaosaming 23. kesäkuuta 2008 kello 21.49 (UTC)