Keskustelu:Zhou Enlai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Zhou Enlai todellakin oli aikansa merkittavimpia ja kunnioitetuimpia ihmisia. Jopa Yhdysvaltojen presidentti on myontanyt omaelamakerrassaan kunnioittavansa eniten tata Kiinan paaministeria.

Enlain kuollessa YK julisti virallisen surupaivan, jolloin liput laskettiin puolitankoon. Tama oli kunnianosoitus maailmalta talle suurelle miehelle, joka uhrasi kaiken aatteensa ja kansansa puolesta. Tama oli myoskin ensimmainen kerta kun YK julisti surupaivan jonkun valtion paaministerin kunniaksi, joten tasta voimme paatella Enlain vaikutusvaltaa. Vaikka en edes tue kommunismia, niin Zhou Enlain elamankerran luettuani tunsin kunnioitusta tata edesmennytta paaministeria kohtaan.

Zhou Enlai:lla oli myoskin niin sanottu "kultamaksa", jolla viitataan hanen ainutlaatuiseen viinapaahan. Han sai monien kenraalien, niin omiensa kuin vihollistensakin kunnioituksen juuri voittamalla heidat viinankaadossa. Han on elamansa aikana ollut humalassa vain kaksi kertaa. Ensimmaisen kerran silloin, kun han joi Zhang xueliangin kenraaleiden kanssa yksin yli 30 lasillista 60-70% viinaa raakana. Kuka tahansa muu olisi jo tuossa vaiheessa vainaa.

Ilman Zhou Enlaita kommunistit tuskin olisivat saaneet niin nopeasti vallan Kiinassa. Kommentin jätti DaCaali (keskustelu – muokkaukset).

Mikäli asioille löytyy lähteitä, niin muokkaa sivuja rohkeasti. --Peltimikko 14. toukokuuta 2009 kello 11.35 (EEST)[vastaa]
Liittyikö tuo sankarillinen viinanjuonti mahdollisesti joulukuun 1936 tapahtumiin Xi'anissa? --Risukarhi (keskustelu) 24. maaliskuuta 2014 kello 12.41 (EET)[vastaa]