Keskustelu:Yhtenäinen euromaksualue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhtenäinen euromaksualue[muokkaa wikitekstiä]

Sepa on suomeksi "yhtenäinen euromaksualue" (ks. http://www.bof.fi/fi/rahoitusmarkkinat/kehityshankkeet/sepa.htm). Sivuston nimen voisi muuttaa suomenkieliseksi, ja laittaa uudelleenohjauksen englanninkielisellä nimellä sekä sepa:lla. Alexandrinos 28. marraskuuta 2010 kello 20.36 (EET)[vastaa]

Tehty. Sivuja voi siirtää uudelle nimelle "siirrä" -toiminnolla. --Harriv 28. marraskuuta 2010 kello 20.44 (EET)[vastaa]

"Tällä hetkellä sallittu maksun viive on T+3 päivää SEPA-alueelle, mutta vuoden 2012 jälkeen se on T+1. Toisin sanoen vuonna 2012 maksun on oltava seuraavana päivänä vastaanottajan käytettävissä hänen pankkitilillään.". Eikös tällä hetkellä ole vuosi 2012? Tämä tieto on jotekin ristiriitaista. –Kommentin jätti 195.148.212.89 (keskustelu)

WP:Muokkaa rohkeasti, just do it...--Opa (keskustelu) 10. toukokuuta 2012 kello 18.22 (EEST)[vastaa]

Hakusanaksi SEPA[muokkaa wikitekstiä]

Hei!

Kun hakee suomenkielisessä Wikipediassa sanalla "sepa", näkyy hakutulosten listauksessa vain sana "Sepa". Jos hakee sanalla "SEPA", näkyy listauksessa vain "SEPA". Täsmennyssivulla taas käytetään ainoastaan sanaa "Sepa". Kun siirrytään itse artikkelisivulle, muotoa "Sepa" ei näy ollenkaan, vaan ainoastaan "SEPA". Mielestäni artikkelisivun käytäntö ("SEPA")on hyvä, sillä en ole itse törmännyt "sepaan" (pienellä kirjoitettuna) koskaan, eikä se pikaisen haun perusteella ole ainakaan yleisessä käytössä.

Ehdotankin siirtymistä kokonaan artikkelisivun käytäntöön, eli SEPA-muotoon kaikissa yhteyksissä, siis myös hakutulosten listauksessa ja täsmennyssivulla. Jos "sepa" olisi yleinen, sen käyttö SEPA:n ohella Wikipediassa voisi olla perusteltua, mutta koska se ei ole yleinen, ei Wikipedian korkean laatuun pyrkivänä lähteenä ole mielestäni kannata olla käynnistämässä tai edistämässä vallitsevan käytännön muuttumista.

En tiedä, mitän esittämäni muutos toteutetaan (yritin kovasti etsiä ohjetta), enkä toki olisi muuttanutkaan mitään ilman keskustelua. Miltähän ehdotukseni kuulostaa, ja osaisiko joku tehdä muutoksen, jos siitä ollaan samaa mieltä?

Arito (keskustelu) 7. helmikuuta 2023 kello 15.38 (EET)[vastaa]