Keskustelu:Yhdysvaltain ympäristöpolitiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Määritelmä[muokkaa wikitekstiä]

Aulis Eskola arvostelit määritelmää: laadittava luonteva määritelmä eksymättä liikaa ympäristöpolitiikka-artikkelin asioihin (Määritelmä huonosti laadittu, kts. Keskustelu luokasta:Ympäristöpolitiikka)

Denverin yliopiston professorin Donald Hughesin mukaan: 1900-luvun alussa oli selvää, että ihminen on osa luonnonjärjestelmää ja siitä riippuvainen. Ihmisen selviytyminen lajina oli ekosysteemistä riippuvaista. 1900-luvun lopussa luonto oli tuotantotekijä ja pelattiin ennennäkemätöntä uhkapeliä elämää ylläpitävän järjestelmän kanssa. Vuosisadan lopussa miltei jokainen ekosysteemi oli joko vaurioitunut tai vakavasti uhattuna. Ongelmiin sisältyvät metsävarat, vesivarat ja ilman hiilidioksidipitoisuus.

Vaikka määritelmä koskeekin koko maailmaa, sen lähde on yhdysvaltalainen professori, joten ajattelin kuvauksen soveltuvan etenkin tämän artikkelin määritelmäksi. Mielestäni ympäristöhistorian asiantuntijan lainaus antaa kattavan kuvan artikkelin aiheista, joita myös sen nykymuodossa listasin. Aulis Eskola miten parantaisit määritelmää? Voisitko auttaa siinä? --Watti 27. elokuuta 2009 kello 21.07 (EEST)[vastaa]