Keskustelu:Ydinsota

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Hei!


Aika hauska peruste toisen rekistyröityneen käyttäjän muokata toisen rekistyröityneen käyttäjän artikkelia (ihan kaikella kunnioituksella): "poistettu epäuskottavalta tuntuva..." Ei kai nyt tämän tasoisella tiedolla voi artikkelia muokata, ainakaan keskustelematta kirjoittajan kanssa. Yksi sähköposti olisi hoitanut asian. Tähänkin uhrattu aika olisi voitu käyttää Wikipedian kannalta tuottavaan työhön.

Myös pari minuuttia netissä olisi valaissut asiaa (ks. alla).

Mutta asiaan: Epämuodostumista:

Suomalainen lääkärikirja s. 204 -->

Epämuodostumat:

  • huuli-suuhalkiot: yksi viidestä sadasta
  • CP-vammaisuus: 2 - 6 tuhannesta; vain osa ennen syntymää
  • MBD- vamma:
  • Downin oireyhtymä: yksi kuudesta sadasta
  • synnynnäinen sydänvika: 8 tapausta tuhannesta
  • epäselvä sukupuoli
  • lonkkanivelen synnynnäinen sijoiltaan meno: 0,7 prosenttia syntyneistä

s. 406: 10 - 15% raskauksista keskeytyy ennenaikaisesti. (SA: Merkittävä syy sikiön epämuodostumat, elikelvottomuus.)

Pieni otos netistä haulla: lapset epämuodostumat syntyy. Tämän olisi käyttäjä Vkarttun voinut helposti tehdä itsekin:

Tämä tarkoittaa, että vuosittain 2000- 3000 sikiötä on vaarassa vaurioitua alkoholin takia. Suomessa fas-oireyhtymää on 1.2 tuhatta vastasyntynyttä kohti eli Suomessa syntyisi vuosittain 80 fas- lasta ja 150 fae:n kriteerit täyttävää lasta.

Perinnöllisten kuulovikojen oletettu lukumäärä Ruotsissa v:n 2002 syntyvyyslukuihin perustuen -lapsia syntyy n. 100 000 -näistä 200 on kuulovikaista -oletus, että 0,2% ei läpäise kuuloseulaa -1/ 1000 on erittäin vaikeasti kuulovikaisia /kuuroja -1/1000 lievemmin kuulovikasia -näistä yli 20 on Connexin26: n aiheuttamia -5:llä on Usher I -Usher-tutkimuksiin otetaan n. 30 lasta, joilla todetaan tasapaino-ongelmia -5-10:llä on Usher II. Näistä 2-3:lla on 2299delG-mutaatio.

Suomessa kuolee vuosittain n. 20 lasta kätkytkuoleman, n. 400 lasta syntyy kuolleena ja n. 200 lasta kuolee ensimmäisen elinviikon aikana . Kätkytkuoleman kokeneet vanhemmat perustivat syksyllä 1991... (SA: näillä osalla syynä epämuodostuma)


HEIKKO HERMOISET ÄLKÖÖN LUKEKO----

teksi on todella kovaa... - Suomessa noin 400-450 insuliinidiabeetikkoa vuosittain on raskaana, tähän kuuluu myös raskausdiabetikot, jotka tarvitsevat insuliinihoitoa. - Diabeteksen perinataalikuolleisuus on 2-4%, eli 3-6 kertainen verrattuna "terveisiin". (tarkoittaa kohtuun kuolleita, ennen syntymää siis) - näistä kolmannes johtuu epämuodostumista - kolmannes epäkypsyydestä - kolmannes johtuu asfyksiasta, eli tietynlaisesta hapenpuutteesta - Insuliinidiabetikoiden lapsilla havaitaan epämuodostumia 6-13%:lla eli 2-4 kertaa enemmän kuin "terveillä verrokeilla".

Palleatyrän esiintyvyys, kun mukaan otettiin raskauden keskeytykset, kuolleena syntyneet ja välittömästi syntymän jälkeen kuolleet lapset oli 1/2600 syntynyttä lasta. "Näkyvä" esiintyvyys niiden lasten lukumäärä, jotka ehtivät hoitoon - oli 1/4300 syntynyttä lasta. Erotus, ns. piilokuolleisuus, pysyi suhteellisen vakiona tutkitun jakson ajan. Palleaeventraation esiintyvyys oli 1/16900 syntynyttä lasta. Kuolleisuus palleatyrään oli koko ajanjakson osalta 40 % ja lisääntyi koko jakson ajan.

ATRESIA ANI -synnynnäinen peräaukon puutosSairauden syy on tuntematon ja eri tapaukset vaihtelevat suuresti. Vuosittain rakennevirhe todetaan n.20:llävastasyntyneellä


Jne...


Terv. Sakari Ahvenainen 26. marraskuuta 2004 kello 10:58 (UTC)

Ps. Joku voisi palauttaa muokkaamani teksti. Esim. herra Vkarttun.

Ydinsota ja internet[muokkaa wikitekstiä]

Hei!


Ydinsota-artikkelin muokkauksesta:

Internet ei liity ydinsotaan, ok. Mutta että internet kaatuu, kun sen keskeisimmät solmut kaatuvat liittyy ydinsotaan niin, että suurimpien kaupunkien (väestökeskittymien) tuhoaminen vaikuttaa valtioon samalla tavalla kuin internetin tärkeimpien solmujen poistuminen käytöstä vaikuttaa internetiin.

Ja toiseksi voit poistaa myös internet viitteen lähteet- osiosta, jos tämä internet - ydinsota kytkentä tuntui niin väärältä.

Terv. Sakari Ahvenainen 3. joulukuuta 2004 kello 07:35 (UTC)

Ps. Onpas tämä ydinsota nyt vaikea, kuin evoluutio.

Ydinaseiden vaikutukset[muokkaa wikitekstiä]

Eihän täällä ole mainittu mitään edes ydinaseiden vaikutuksista...

Deletionisti (keskustelu) 13. toukokuuta 2013 kello 07.15 (EEST)[vastaa]

Postholocaust-kirjallisuus[muokkaa wikitekstiä]

Postholocaust-kirjallisuus, -elokuvat ja -tietokonepelit kuuluvat varmaankin omaan artikkeliinsa? kuin ydinsotaa käsittelevä realistinen populaarikulttuuri?

Deletionisti (keskustelu) 13. toukokuuta 2013 kello 07.08 (EEST)[vastaa]

Artikkelissa mainitaan TRIAGE, siitä ei ole suomenkielistä wikipedia-artikkelia, vaikka Erittäin tärkeä aihe.

Englanniksi löyty valtavan pitkä artikkeli, ehkä siitä vois tehdä suomenkielisen käännöksen? https://en.wikipedia.org/wiki/Triage

Reijo Koskela 20. elokuuta 2017 kello 21.58 (EEST)  –Kommentin jätti Ee1518 (keskustelu – muokkaukset) 20. elokuuta 2017 kello 21.58‎ (EEST)[vastaa]

Voit hyvin kääntää artikkelin itse, jos aihepiiri sinua kiinnostaa. Voit myös lisätä toiveesi artikkelitoiveiden listaan tuhansien muiden kaivattujen artikkelien jatkoksi. Tämä keslustelusivu on kuitenkin väärä paikka tällaisille toiveille.--188.238.148.181 20. elokuuta 2017 kello 22.03 (EEST)[vastaa]