Keskustelu:Vilijonkka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viljonkan asuinpaikka[muokkaa wikitekstiä]

Ehkä Vilijonkan asuinpaikan voisi mainita, siten että muumisarjakuvissa ja kirjoissa, paitsi Muumilaakson marraskuu, Vilijonkka asuu Muumilaaksossa. Olen itse lapsena lukenut tuon Muumilaakson marraskuu, mutta en nyt juurikaan jaksa muistaa mitä siinä oli, joten kysynpä nyt sitten, että onko kirjassa esiintyvä Vilijonkka sama kuin muissa kirjoissa Muumilaaksossa asuva Vilijonkka, vai onko mahdollista, että kyseessä on saman "lajin" edustaja, kuten on esim. hemulien ja mymmelien kohdalla.--Kyzyl 1. elokuuta 2006 kello 17.06 (UTC)

Kaarina Helakisan suomentamasta Muumilaakson marraskuu -kirjasta löytyi: "Muumilaakso oli melko lähellä Vilijonkan kotilaaksoa". Voi tietysti olla, että nimitystä Muumilaakso käytetään sekä laaksosta että laajemmasta alueesta, jolloin Viljonkka asuisi Muumilaksosssa. –OM 1. elokuuta 2006 kello 18.36 (UTC)

Eikö "Vilijonkka" jossain kirjoissa kirjoitettu myös Viljokka? Vai muistanko väärin? Kommentin jätti 85.131.29.185 (keskustelu – muokkaukset).

Ei kuulosta tutulta, mutta joissakin suomennoksissa esiintyvä Vilivinkka on kai sama täti kuin -jonkka? --Silvonen 17. lokakuuta 2006 kello 13.15 (UTC)

Vilijonkalla taitaa muuten olla lapsia vain Muumi-sarjakuvissa ja -animaatioissa? Kirjoissahan hän on pikemminkin neuroottinen vanhapiika. --Silvonen 17. lokakuuta 2006 kello 13.20 (UTC)

Joku muisteli, että niitä olisi enemmänkin, 8 tai jopa 12. Ylempänä mainitussa Muumilaakson marraskuu- kirjassa olevalla Vilijonkalla ei ole lapsia. Olisipa hauska tietää miten muissa kirjoissa? Ja onkos sitten sarjakuvissa mahdollisesti vielä eri tavalla? 85.217.44.90 8. elokuuta 2014 kello 05.26 (EEST)[vastaa]
Kuten artikkelissa nykyisellään todetaan, Vilijonkka ei ole yksi ja sama hahmo vaan lajinimi, kuten Hemulikin. Esimerkiksi Kuka lohduttaisi Nyytiä? -kirjassa on yhdellä aukeamalla kuva, jossa näkyy samanaikaisesti puolentusinaa keskenään identtistä vilijonkkaa. Sen sijaan Muumipeikko-sarjakuvien ja Muumilaakson tarinoiden "Rouva Vilijonkka" on mitä ilmeisimmin sama hahmo kummassakin. Hänellä on tietääkseni aina ollut kolme lasta. Suuri lapsilauma on Mymmelillä, olisiko tämä "joku" sekoittanut hahmot? --Risukarhi (keskustelu) 19. lokakuuta 2014 kello 19.28 (EEST)[vastaa]

Vaarallisessa juhannuksessa mainittu edesmennyt näyttämömestari Vilijanne on muuten ilmeisesti miespuolinen vilijonkka. Lieneekö ainoa? --Risukarhi (keskustelu) 19. lokakuuta 2014 kello 19.28 (EEST)[vastaa]