Keskustelu:Verkkosarjakuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oikea suomenkielinen termi olisi ehdottomasti verkkosarjakuva. Mikäli kenelläkään ei mitään sitä vastaan ole, voisin tehdä muutoksen ja pistää web-sarjakuvaan #Redirect verkkosarjakuva Kalhak 13.1.06

Muokkasin Web-sarjakuva -sivua ja lisäsin siihen Nettisarjakuva -sivulta kaiken oleellisen tiedon. Wikipedian ylläpitäjät voisivat nyt minun puolestani yhdistää sivut. Tosin hakusana "Nettisarjakuva" on ehkä hyvä jättää olemaan? Se on synonyymi Web-sarjakuvalle. --Ossiman 8. maaliskuuta 2005 kello 23:35 (UTC)

Miten olisi jos sovittaisiin, että Internet on verkkojen välinen (verkko), siis oikeastaan Verkko, mutta kirjoitetaan se edelleen kuitenkin verkko niin ei tule ongelmia? Web tarkoittanee taas jonkinlaista "lakanaa", missä on suuri pinta-ala HTML-tilaa ruudulla tirkisteltäväksi. Verkkosarjakuva lienee melko hyvä nimitys. Auru Aro 17. tammikuuta 2006 kello 01.20 (UTC)


Sivua päivittäessäni tulin kiinnittäneeksi huomiota linkkeihin. Toistaiseksi linkkejä ei ole vielä liikaa. Mutta jossain vaiheessa voisi olla syytä päättää, minkälaisia linkkejä artikkeliin liitetään. Ehdotan seuraavia pääsääntöjä:

  • Englanninkielisten sarjakuvien listaa ei kasvateta noista muutamista esimerkeistä enempää. Englanninkielisessä Wikipediassa on hyvä sarjakuvalista. Sinne pääsemisen edellytyksenä tosin on, että sarjakuvalla on oma Wikipedia-sivunsa. Mutta tämä ei liene ongelma.
Miksei suomenkielinen Wikipedia voi olla kuin englanninkielinen? Eivät kaikki ensimmäistä tai toista peruskoulun luokkaansa käyvät voi olla tietoisia siitä, mitä englanninkielinen Wikipedia tarjoaa, koska aloittavat englannin kielen opinnot vasta kolmannella luokalla. Pitäisi luopua siitä ajatuksesta, että suomenkielinen Wikipedia on aina sisällöltään köyhempi kuin vastaava englanninkielinen. Auru Aro 17. tammikuuta 2006 kello 01.17 (UTC)
  • Suomalaisten sarjakuvien listalle voidaan liittää ulkoisina linkkeinä linkkejä sarjakuviin riippumatta niiden julkaisukielestä tai Wikipedia-sivun statuksesta.
  • Jos ja kun lista alkaa täyttyä, on ehkä paikallaan harkita myös suomalaisen listan edellytyksenä olevan oma Wikipedia-sivu.

--Ossiman 8. maaliskuuta 2005 kello 23:35 (UTC)