Keskustelu:Veltins-Arena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En tiedä onko hyvä idea nimetä artikkelia väliaikaisen vuokranimen mukaan, ehdotan alkuperäisten säilyttämistä saksalaisten jalkapallostadionien kohdalla nimien verrattain suuren vaihtuvuuden ja toisaalta yleisnimien normaalin käytön takia. Tästä poikkeuksena Münchenin Allianz Arena, jonka kohdalla kyseessä alkuperäisnimi. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 17.46 (UTC)

Ehdotan siis, että esimerkiksi Veltins-Arena johtaisi artikkeliin Arena AufSchalke, tai Signal Iduna Park tulevaisuudessa artikkeliin Westfalenstadion, eikä päinvastoin. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 17.47 (UTC)
No nimeä vaihdetaan sitten kun se muuttuu. Onnistuu helposti. Myös joukkueiden, ihmisten ym. nimet muuttuvat, eikä niissä käytetä vanhoja nimiä. --SM 25. toukokuuta 2006 kello 17.49 (UTC)
Tuo ei liity eroon sponsorinimen ja yleisnimen välillä. Esimerkiksi artikkeli Ferrarin F1-tallista on nimeltään Scuderia Ferrari, eikä suinkaan Ferrari Marlboro. Saksalaiset vuokrasopimukset eivät ole normaalisti samaten rinnastettavissa sikäläisiin Hartwall Areenaan tai Finnair Stadiumiin, poislukien mainittu Allianz Arena. Toki artikkelista tulee käydä ilmi kyseinen vuokranimi, mutten myöskään ehdottaisi Helsingin Olympiastadionia käsittelevän artikkelin nimeämistä Nokia Helsinki Grand Prix Stadiumiksi, vaikka kyseinen yhtiö nimioikeudet muutamaksi kaudeksi vuokraisikin. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 18.06 (UTC)
Ja huoleni liittyy erityisesti siihen, kuinka aktiivisesti artikkeleita tällaisista aiheista päivitetään (ts. ei päivitetä). Siksi ne pitäisikin laatia mielestäni siten, ettei niissä ole välttämätöntä muokkaustarvetta ylipäätään. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 18.11 (UTC)
Wikipediassa tiedot on mahdollista päivittää heti kun ne muuttuvat ja näin tavallisesti on tehtykin. Tämä ei todellakaan ole ainoa asia, jossa on olemassa vaara tietojen vanhenemista. Myöskään tuo ei hirveästi muuta asiaa, että kyseessä on vain ns. vuokranimi. Esimerkiksi Veikkausliiga on nimellä Veikkausliiga, ja jos nimisponsori muuttuu Veikkauksesta joksiki muuksi, voidaan nimi muuttaa saman tien. --SM 25. toukokuuta 2006 kello 19.59 (UTC)
Tämä toimii kuitenkin vain itse artikkelin nimen osalta, ei sinänsä eri artikkelisisältöjen. Tietysti puoli ratkaisua on sekin, että sisällyttää vuokranimen vain itse artikkeliin, ja pitää muut - suoranaisesti liittymättömät - artikkelisisällöt yleisnimissä. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 20.09 (UTC)
Tuota en tullutkaan ajatelleeksi. Toisaalta voidaanko olettaa, että Veltins-Arenan nimi ja linkki esiintyisivät sitten nimenvaihdon aikoihin niin monessa artikkelissa, että niiden muuttaminen olisi mahdoton tehtävä? --SM 25. toukokuuta 2006 kello 20.12 (UTC)
Todennäköisesti korkeintaan puolessakymmenessä, mutta ajattelin pakertaa jonkinlaiset alut myös Frankfurtin, Dortmundin, Hampurin, Hannoverin, Kölnin ja Nürnbergin stadioneille, joiden kohdalla sama tilanne olisi myös edessä. Useimpien kohdalla kyse on myös vuosikymmenten edeltävästä historiasta samalla paikalla sijainneen aiemman stadionin tuomana, ja sille esimerkiksi nimi Waldstadion on uskoakseni huomattavasti Commerzbank Arenaa sopivampi. Kokonaan uutta perua olevaa Gelsenkirchenia tämä ei toki niinkään koske. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 20.20 (UTC)
Kumpikaan nimihän noista ei ole väärin, mutta monet esittämäsi seikat puoltavat tuon ei-sponsorinimen käyttöä, joten minä en tässä asiassa enää tiellesi asetu. Parashan näissä on olla yhtenäinen käytäntö, ja juuri noiden mainitsemiesi historiallisempien stadionien kohdalla mainosnimen käyttö vaikuttaisi kieltämättä hieman hassulta. Eli jatka vain tästä lähtien rauhassa hyvien stadion-artikkelien kirjoittamista. --SM 25. toukokuuta 2006 kello 20.26 (UTC)