Keskustelu:Vasemmisto (saksalainen puolue)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Piste nimen perässä on kaikkien oikeinkirjoitussääntöjen vastaista ja se näyttää kömpelöltä. Mm. saksankielinen Encarta jättääkin tästä nimestä pisteen pois. --Hapo 9. heinäkuuta 2006 kello 12.35 (UTC)

Jos puolue itse kirjoittaa nimensä "Die Linkspartei.", oikeinkirjoitussäännöistä ei mielestäni tarvitse tällaisessa tapauksessa välittää. Onhan meillä myös Suomen sosialidemokraattinen puolue. --Jetman 9. heinäkuuta 2006 kello 12.40 (UTC)
Toisaalta demarien nimi ei riko sääntöjä räikeästi, kuten tämä tekee. --Hapo 9. heinäkuuta 2006 kello 12.44 (UTC)

Puolueen nimi[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä PekKos on toistuvasti muuttanut puolueen nimeä muotoon "Die Partei DIE LINKE" ja siitä johtamiinsa suomennoksiin. Viimeksi hän vetosi tähän puolueen kotisivulta löytämäänsä dokumenttiin, aiemmin myös en-wikin keskustelusivulla olevaan kommenttiin. Huomauttaisin, että samaisilla kotisivuilla on myös maaliskuulta peräisin olevat puolueen säännöt, joissa aivan aluksi kerrotaan: "Die Partei führt den Namen DIE LINKE. Dies ist auch die Kurzbezeichnung." Puolueen nimeksi kerrotaan siis DIE LINKE, joka on samalla myös sen lyhenne. Mikään PekKosin antamassa linkissä ei viittaa siihen, että puolueen nimi olisikin pidempi, itse asiassa siinähän kirjoitetaan pienellä väitetty nimen aloittava sana. Ehdotan artikkelin nimeämistä muotoon Vasemmisto (puolue) [tai (saksalainen puolue)], koska nimiä ei (fi-wikissä) ole tapana kirjoittaa isoilla kirjaimilla vaikka järjestöt/yritykset itse niin saattavat tehdäkin.--Ap4k 31. heinäkuuta 2007 kello 21.56 (UTC)

Löytyykö tuolle "Puolueen jäsenistöstä 3/4 on arvioitu olevan eläkeikäisiä entisiä DDR:n kommunistipuolueen SED:n jäseniä" -väitteelle muuta lähdettä kuin kilpailevan puolueen lehti? Lasitten (keskustelu) 26. maaliskuuta 2012 kello 23.17 (EEST)[vastaa]

Tän mukaan jäsenistöstä 1/4 on Länsi-Saksasta ja 70 prossaa yli 60 vuotta vanhoja. Tuskinpa kaikki itä-saksalaiset jäsenet vastaavat tuota kuvausta, ja Sakasassa eläkeikä ei wp:n mukaan ole alle 60... -Uusimies (keskustelu) 27. maaliskuuta 2012 kello 14.52 (EEST)[vastaa]