Keskustelu:Vaihtovirta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Täytyy huomauttaa, että tässä artikkelissa on nyt sekoitettu vaihtosähkö, vaihtojännite ja vaihtovirta hieman epäselväksi. Lukijan syytä lukea teksti enemmän tai vähemmän kriittisesti.

Esim. Vaihtovirran arvo ei suinkaan ole 230V 50Hz, vaan kyseessä on vaihtojännitteen nimellisarvo ja nimellistaajuus Suomen pienjänniteverkossa. (Joskin muitakin jännitteitä voi kokeiluluontoisesti esiintyä uusien määräysten salliessa) Vaihtovirran yksikkö on ampeeri (A), niin kuin muussakin sähkötekniikassa, vaikka se kansankielessä monesti sekoitetaankin vaihtojännitteeseen tai vaihtosähkökäsitteeseen. Jotta asia saataisiin vielä monimutkaisemmaksi niin pääjännitehän on kolmivaiheisessa jakeluverkossa vielä eri.

Ei ole myöskään syytä uudelleenohjata vaihtosähkösivulta tälle sivulle, vaan tehdä erilliset artikkelit tai koota vaihtovirtaosuus vaihtosähkön alle. Käsitteenä vaihtovirta mielestäni kuuluu vaihtosähkön alle, eikä suinkaan toisinpäin.Kommentin jätti Jylilaht (keskustelu – muokkaukset).

Olen pitkälti samaa mieltä.--Wipu 26. helmikuuta 2007 kello 16.35 (UTC)
Muokkasin artikkelia helpommin luettavaksi tai ainakin toivon, että siitä tuli helpommin luettava :) Käytin sanaa virta, koska sitä oli käytetty artikkelissa alun perinkin. Kannatan käsitteiden korjaamista. --Kobsu 16. toukokuuta 2007 kello 20.42 (UTC)
Vaihtovirtaa ei ole ollut tuhansiin vuosiin. Se on vaihtosähköä! Suomenkielinen Wikipedia on tasoltaan aivan surkea. --80.220.68.44 2. huhtikuuta 2008 kello 09.50 (UTC)

täsmällisempää arvostelua ehkä ?[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kuitenkin on todettava että vaihtosähkö eroaa huomattavasti vaihtojännitteestä mikä taas on fysikaalisten ominaisuuksien samankaltaisuuksina on lähempänä vaihtovirtaa kuin vaihtosähkö.

Nyt on vaihtojännitesivulla jotakin Wikiman897 (keskustelu) 22. syyskuuta 2012 kello 11.19 (EEST)[vastaa]