Keskustelu:Upseerioppilas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos pilkkua viilataan niin ei ainoastaan RUK:ta käyvien varusmiesten, sillä nykyään järjestetään reserviläisillä aliupseerista upseeriksi-täydennys kursseja, joiden aikana kyseiset reserviläiset ovat myöskin upseerioppilaita...--PV 13. maaliskuuta 2005 kello 21:18:26 (UTC)

Reserviläiset, jotka suorittavat täydennyskurssia aliupseerista reserviupseeriksi, eivät ole palvelusarvoltaan upseerioppilaita, vaan käyttävät reservin sotilasarvonsa mukaisia arvomerkkejä. Timo E 12. tammikuuta 2006 kello 09.48 (UTC)

Miehistöä?[muokkaa wikitekstiä]

Kenenkään tietämystä kyseenalaistamatta ja ihan vain mielenkiinnosta, missä mainitaan upseerioppilaiden kuuluvan miehistöön? Itse en ole RUK:ta käynyt, mutta tietääkseni ainakaan YlPalvO:ssa ei mainita asiasta mitään, ja arvomerkkitauluissa upseerioppilas on aina "aliupseerit"-otsikon alla. --juusom

Olen tehnyt virheen ja pyydän nöyrästi anteeksi. Teen asianmukaiset korjaukset artikkeliin.--M. Porcius Cato 3. tammikuuta 2006 kello 07:47:28 (UTC)
Sinänsä merkityksetön detalji, mutta edellisen YlPalvOn aikaan näin todella oli. Siinä oli hauska tietokilpailuknoppi: upseerioppilas rinnastetaan alikersanttiin, mutta on tätä vanhempi ja kuuluu silti miehistöön, kuten aliupseerioppilaskin. --thule 12. tammikuuta 2006 kello 09.51 (UTC)
Heh. Eipä näissä puolustusvoimien muutoksissa kukaan pysy mukana, joten sinänsä ymmärrettävä virhe tämäkin. Harmi, ettei näistä suomalaisista sotilasarvoista ja niiden (varsinkaan lähi-) historiasta ole kovin paljon tietoa Internetissä - te, jotka tiedätte aiheesta, jatkakaa toki kirjoittamista Wikipediaan. Itse ainakin luen mielenkiinnolla. Vanhoja YlPalvOja ja muita vastaavia opuksia olisi myös hauska lukea. --Juusom 29. tammikuuta 2006 kello 18.14 (UTC)


Upseerioppilaan puhuttelusta[muokkaa wikitekstiä]

Käsittääkseni jo aiemminkin koko RUK:n kattava tapa puhutella uo:ta upseerioppilaaksi on nyt mainittu myös uudessa YlPalvO:ssa (http://www.mil.fi/reservilainen/pdf/YlPalvO.pdf) Aijas 8. tammikuuta 2010 kello 20.42 (EET)[vastaa]