Keskustelu:Uniapnea

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivu suora kopio sivusta: http://www.uniliitto.fi/uni/uniapnea.htm

Sivun kuitenkin alun perin toimitti tänne henkilö, joka ainakin vaikuttaisi olevan virallisestikin tuon järjestön kanssa tekemisissä, mahdollisesti jopa tuon artikkelin alkuperäinen kirjoittaja. Voisi kuvitella, että tuohon lisäykseen oli lupa, ainakin kunnes toisin todistetaan. Tietysti varmuuden vuoksi voisi olla aiheellista kysyä asiasta tuosta kontaktiosoitteesta. -- Tappel 21:42 tammi 5, 2004 (UTC)

Uniapnea tiedot on Suomen Uniapneayhdistys ry:n ja Uniliitto ry:n uniapneaesitteestä ja saa tehdä lisäyksia, muutoksia ja korjauksia kuitenkin toivon tiedon välittyvän myös meille Uniliittoon uniliitt@uniliitto.fi

Terveisin Unimies (Pentti)


Kannattaisi mainita RFG (radiofrekvenssigeneraattori) hoidosta? ...laitteiston tuottama radioaalto ohjataan teflonkärkiseen neulaan joka kuumenee esim. 85ºC asteeseen. Neula tökätään kolmeen tai useampaan kohtaan kitalakea (puoleenväliin seinämän paksuutta, laitteisto tunnistaa kohdan automaattisesti ja säätää oikean/halutunlämpötilan sekä ajan jolloin kärki on kuumana) ovulan yläpuolelle (pikkukieli). Kuuma neula aiheuttaa jonkinasteisen kudosvaurion. Kudosvaurion parantuessa kitalaki kiristyy (arpeutumisen seurauksena) ja kuorsaus / uniapneahäiriöt lievittyvät. Toimenpide suoritetaan usein paikallispuudutuksessa, sairalomaa ei ehkä tarvise pitää lainkaan - viikko. Toimenpide ollut käytössä n. 5 vuotta, pitkäaikaisseurannasta (kuinka monta vuotta?) valmistuu väitös tai on valmistunut lähiaikoina. Lähde: muistinvaraisesti Päijät-Hämeen keskussairaalan potilasohjeesta sekä sairaanhoitajilta.