Keskustelu:USS Enterprise (Star Trek)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän artikkelin nimi pitäisi muuttaa. Vaikka USA:n laivasto käyttääkin aluksiensa nimien edessä USS (ilman pisteitä), se ei tarkoita että tulevaisuuden Tähtilaivaston pitäisi nimetä aluksensa samalla tavalla. ;-) Siksi siis U.S.S., joka on canonia. Muutan artikkelin nimen ellei kukaan vastusta. Ravel 3. huhtikuuta 2006 kello 13.00 (UTC)

Jonkin verran vastustan, turhaan niitä pisteitä sinne survotaan. en-Wikin artikkelissakin kirjoitetaan ilman pisteitä. Eihän höyrylaivojakaan merkitä Wikipediassa S.S. vaan SS, eikä kuninkaallisia postilaivoja R.M.S. vaan RMS. Pisteetön muoto on helpompi kirjoittaakin. ;-) --TeVe 3. huhtikuuta 2006 kello 13.03 (UTC)
No, Star Trekissä on aina ja kaikkialla ollut U.S.S., mukaan lukien startrek.comissa. Kyse on vielä tavallaan sotilastermistöstä, jossa on tarkat säännöt. Ja vaikka lyhenne on pakollinen, sen kirjoitustavan saa usein sen kirjoittaja (tässä tapauksessa Tähtilaivasto!) itse päättää ja se on selvästi päättänyt käyttää pisteitä. Nähdäkseni varsin selvä tapaus. Höyrylaivojen yms. kohdalla sama juttu, jos aluksen omistaja haluaa kirjoittaa sen S.S. niin hänellä on siihen oikeus, samalla tavalla Nokian virallinen nimi on Nokia Oyj eikä Nokia oyj kuten se kenties kieliopin mukaan menisi, lisäksi on yhdistyksiä joiden perässä on r.y. tai R.Y. ja tämä on ihan ok, mutta se on sitten osa niiden virallista nimeä. Ravel 4. huhtikuuta 2006 kello 09.45 (UTC)
Vielä lisään tuohon höyrylaivatapaukseen, että käsittääkseni Suomen laissa tai laivoihin liittyvissä säädöksissä ei määritellä laivoille mitään tuonkaltaisia tyyppejä joten käytetty lyhenne on vapaasti varustamon päätettävissä. Muissa maissa tilanen voi olla toisin, mutta tällöinkin varustamo varmaankin saa itse päättää millä tavalla lyhenteensä kirjoittaa. Lisäsin redirect-sivun U.S.S. Enterprise, mutta mielestäni pisteitä tulisi käyttää Star Trek -yhteyksissä.Ravel 12. helmikuuta 2007 kello 12.08 (UTC)