Keskustelu:Tuvalu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"-- Australia on kieltäytynyt tuvalulaisten pyynnöistä, oletettavasti samalla perusteella kuin se hylkäsi Kioton sopimuksen perustan."

Mikäköhän tämä Australian peruste on? Ja kun tuossa lukee "oletettavasti", niin kuinka varmaa tieto oikein on? - Zeal 31. maaliskuuta 2005 kello 17:45:00 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on varsin keskeneräinen, mutta ottaisin mielelläni jo tässä vaiheessa vastaan parannusehdotuksia. --Jetman 9. maaliskuuta 2006 kello 14.36 (UTC)

Ympäristöasioita voisi käsitellä laajemminkin kuin meren pinnan nousua. Onko nykyaikaisen elämäntavan tuomisella Tuvalulle ollut ympäristövaikutuksia? Kenties ympäristöaiheet voisi koota ympäristö-otsikon alle. Lisäksi muistelen legendaa että saaren ainoa lentokenttä on samalla jalkapallokenttä, pitäneekö paikkaansa? Ilmeisiä parannuskohteita ovat myös punaisten linkkien takaisten artikkelien aloittaminen ja edes jonkun kuvan löytäminen, mikä voi tosin olla vaikeaa. Yleisesti artikkeli on jo aika mainio. Hyvää työtä! Kommentin jätti Tungsten (keskustelu – muokkaukset).
Kiitos neuvoista. Ympäristöstä en valitettavasti löytänyt juuri tietoa (Google ei saa hakusanoilla "Tuvalun ympäristö" yhtään osumaa ja hakusanalla "environment of Tuvalu" vain kymmenen). Yritänpä katsoa vielä jostain kirjasta. --Jetman 10. maaliskuuta 2006 kello 11.23 (UTC)

Homoseksulaalisuus ja kuolemanrangaistus eivät oikein istu politiikka-osioon. Jos Tuvalulla ei ole poliittisia puolueita, olisiko osion parempi nimi yhteiskunta? Kuinka yhteiskunnallinen prosessi toimii Tuvalussa? Te anosta voisi kertoa enemmän (ehkä omassa artikkelissaan)? Onko Tuvalu Fifan jäsen? Entä YK:n? .tv-verkkotunnuksesta kerrotaan kahden alaotsikon alla - riittäisikö yksi? Loppusilauksena myös kieltä pitäisi hioa: esimerkiksi ilmaisu "Tuvalulaisten käännyttäminen kristityiksi aloitettiin 1800-luvun lopulla. Tuvalulaiset omaksuivat uuden uskonnon nopeasti, ja kristinusko on yhä Tuvalun valtauskonto." on hassu: suomalaisten käännyttäminen kristityiksi aloittettiin satoja vuosia aiemmin, ja kristinusko on yhä Suomen valtauskonto. --Lendu 20. maaliskuuta 2006 kello 12.54 (UTC)

Voisi laittaa jotain elinkeinoista, esim luonnonvaroista ja vientituotteista. --ANtti 15. helmikuuta 2007 kello 11.39 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi II[muokkaa wikitekstiä]

Tuvalu[muokkaa wikitekstiä]

Tämä hävisi äsken Suositellut sivut-äänestyksen, joten laitan nyt uudelleen vertaisarviointiin. Jo äänestyksessä tuli joitain parannusehdotuksia, laitanpa nekin tähän:

  1. Lisää kuvia
    Lisäsin kuvitustoiveen Commonsiin.
  2. Alaotsikoita
  3. Hienompi juhlapäivätaulukko
    Lisätty.
  4. Parempi kappalejako
  5. Asioiden laajempaa käsittelyä
    Artikkeli laajeni huomattavasti äänestyksen aikana.
  6. Kieli välillä kömpelöä (esim. muodot Tuvalulla ja Tuvalussa vaihtelevat)
    Korjattu.
  7. Otsikoista voisi tehdä pääartikkeleita
    Artikkeli ei ole liian laaja, joten en mielelläni tekisi osioille vielä pääartikkeleita. Pitää katsoa, jos löydän niihin tarpeeksi materiaalia.
  8. Johdantokappaletta pitäisi pidentää
    Lisäsin johdantoon oleellisimpia asioita. --Jetman 7. huhtikuuta 2006 kello 17.49 (UTC)

--- Mä en oikein tajua tätä logiikkaa. Artikkeli on oikein etusivulla suositeltuna sivuna, mutta sitten kuitenkin täällä lukee että tämä on hävinnyt ss-äänestyksen. Outoa. -- Velma 14. elokuuta 2006 kello 08.48 (UTC)

Artikkeli hävisi ensimmäisen SS-äänestyksen, mutta oli myöhemmin toisessa, jonka se voitti: Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi sivuiksi/Tuvalu 2. Voitosta ei tule mitään mainintaa keskustelusivulle. --Jetman 14. elokuuta 2006 kello 09.11 (UTC)
Joo, nyt selvisi. Vaikka selkeyttäisi se kyllä, että jos aikaisemmin on hävinnyt äänestyksen, mutta myöhemmin voittanut sen, niin sitten laitettaisiin joku merkintä. -- Velma 14. elokuuta 2006 kello 10.15 (UTC)

Arkistoitu vertaisarvioniti III[muokkaa wikitekstiä]

Tuvalu[muokkaa wikitekstiä]

Tässäkin suositellussa on hyvin vähän viitteitä. --Johney 21. lokakuuta 2007 kello 13.40 (UTC)

Mihin niitä nyt tarvitsee, artikkeli pohjautuu kokonaisuudessaan lopussa mainittuihin lähteisiin. --Quadriplegia 21. lokakuuta 2007 kello 13.43 (UTC)
Joo ja nekin voi kyllä vaikka kaikki vaihtaa viitteiksi.... Itse aloitin joskus sitä projektia, mutta se jäi sitten kesken - nyt kai pitäis sitten jatkaa. :P --Velma 21. lokakuuta 2007 kello 13.47 (UTC)

Tieto löytyy aika hyvin lopussa olevista linkeistä. Kävin niitä läpi ja laitoin viitteiksi, joita on nyt 19. Vielä jäi tekemistä, ehdotan että Johney voisi myös aktivoitua ja auttaa hommassa, kun kerran energiaa riittää artikkelien jatkuvaan vertaisarviointeihin ja äänestyksiin viemiseen. --Hehkuviini 21. lokakuuta 2007 kello 21.20 (UTC)

Pari huomiota artikkelin tiimoilta. Miten YK-jäsenyys ja .tv verkko-tunnuksen vuokraus liittyvät toisiinsa? Jos YK-jäsenyyden edellytyksenä on kansantalouden tietty varallisuusaste, niin se pitäisi kirjoittaa auki. Toinen epäloogisuus liittyy päivämäärän rajaan. Pallon pinnallahan ei tunnetusti ole reunoja, mutta jos se levitettäisiin kaksiulotteiseski lakanaksi, niin päivämäärän raja voisi hyvinkin olla se saumakohta. Näin on epäloogista sanoa että jokin paikka sijaitsee päivämäärän rajan länsipuolella. Amerikan itärannikkokin sijaitsee ko. rajan "länsipuolella". IMO olisi mielekkäämpää sanoa, että Tuvalun atollit sijaitsevat rajan Aasian puolella.--EskoG-67 (keskustelu) 30. heinäkuuta 2018 kello 16.21 (EEST)[vastaa]