Keskustelu:Tupakoinnin lopettaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos aihe ei sovellu Wikipediaan, poistakaa artikkeli ”Tupakoinnin lopettaminen”. Jos soveltuu, viittausta Allen Carrin kirjasta "Stumppa tähän" ei voi poistaa. Allen Carr kirjoittaa tupakoinnin lopettamisesta. 95 % hänen menetelmänsä käyttäjistä on onnistunut tupakoinnin lopettamisessa (sivu 22). Kirjoittamani (aggressiivisesti poistettu) teksti sisälsi hänen kirjansa keskeistä sisältöä. Jos olette sisällöstä eri mieltä, olkaa hyvä ja muokatkaa sitä paremmaksi. Onko mahdollista, että moititte minua tuntematta kirjan sisältöä? Allen Carr kulutti 33 vuotta yríttäen itse päästä ulos labyrintistä (sivu 52). Hän poltti 60-100 savuketta päivässä (sivu 31). Hänet on tämän kirjan sisällön perusteella kutsuttu Tupakointi ja terveys –maailmankongressiin Pekingiin vuonna 1997 (sivu 26). Miten on selitettävissä, että Wikipedisteille sellainen sisältö ei sovellu? Allen Carr yritti itse kaikkia menetelmiä, kunnes keksi miten se onnistuu helposti. Kannattaa lukea kirja ja arvostella tekstiä vasta sitten. Carr kirjoittaa: Oli tilanteesi mikä tahansa, sinulla ei ole kerrassaan mitään menetettävää (sivu 15). Kannattaa yrittää! Fantastinen totuus on: Lopettaminen on helppoa (sivu 21). Kirjan Kirjan tkakannessa on todistuslausuntoja siitä, että lupaukset ovat totta. Esipuheessa luvataan välittömät tulokset, ilman ikäviä vieroitusoireita, ei ihmekeinoja ja pysyvä lopputulos (sivu 9). ”Haluan korostaa sitä, että kuka tahansa voi vaivattomasti lopettaa tupakanpolton” (sivu 53). ” On ehdottoman tärkeää aloittaa oikeassa mielentilassa, ja se on tämä: Ihanaa, etten enää tupakoi!” (sivu 201. Suosittelen kirjaa. Kirjan täydellinen viite poistetussa tekstissäni. Kommentin jätti Kevätaurinko (keskustelu – muokkaukset).Kevätaurinko 26. maaliskuuta 2007 kello 14.08 (UTC)

Tämä artikkeli käsittelee tupakoinnin lopettamista yleensä ei mitään "Easyway" -tuotetta. Sellainen sopii paremmin sivulle Allen Carr. Lisäämässäsi tekstissä oli mm. seuraava: "On ihanaa olla vapaa. Miten mukavaa lopettaminen on!" jne. Tällainen ei sovi tietosanakirjaan. -- Jniemenmaa 26. maaliskuuta 2007 kello 13.53 (UTC)
Arvostelet menetelmän nimeä vääräksi. Se on kirjoittajan itsensä laatima. Menetelmä on kansainvälisesti merkittävä tapa lopettaa tupakointi. Kirjan perusteella on perustettu klinikoita tupakoinnin lopettamiseen tällä menetelmällä. Lähin lienee Ruotsissa. Miksi boikotoida sellasta menetelmää, jolla on 95 % onnistumisaste? Poistosi perustui ennakkoluuloihin ja pelkoon. Kannatan palautusta. Lue kirja ja tee toivomasi parannukset. Teksti oli luonnollisesti tarkoitettu avaukseksi. Mukava saada palautetta. Heh - onnistuin heti. Markkinnoin 1. sääntö: herätä kiinnostus. 2. sääntö Sitouta. Lue kirja. Et menetä mitään. Se on mukaansatempaava eikä turhaan pelottele tai moralisoi. Tupakoinnin lopettaminen on helppoa. Ihanaa olla vapaa. Älä ihmeessä jätä tilaisuutta käyttämättä. Kevätaurinko 26. maaliskuuta 2007 kello 14.19 (UTC)
Lueppas Wikipedia:Mikä Wikipedia ei ole. Wikipediaa on turha yrittää käyttää mainostuskanavana. -- Jniemenmaa 26. maaliskuuta 2007 kello 14.26 (UTC)
Teksti ei ole mainos vaan aiheen referointia. Onko raamatun sisällömkin kirjoittaminen kiellettyä mainostusta? Menetelmä on alan asiantuntijalääkäreiden hyväksymä, josta on todistettavat tosiasiat. Vakuuttelusi ja poistot koen hyökkäksinä erilaista kirjoitustapaa kohtaan. Allan Carr ei ole suomalainen. Joko luit kirjan jonka sisällön haluat sensuroida ilman keskustelua menetelmän perusteiden toimivuudesta. Jos tupakkalakkosi ei näillä menetelmillä onnistu, palaa aiheeseen paremmalla tiedolla. Kevätaurinko 26. maaliskuuta 2007 kello 14.39 (UTC)
Menetelmässä ei käytetä nikotiinipurukumia, -laastaria tai lääkkeitä. Siten tekstini poisto ei ole neutraalia, vaan pyrkii maksimoimaan lääketeollisuuden voittoja poistamalla kilpailevat tehokkaat menetelmät. Kevätaurinko 26. maaliskuuta 2007 kello 15.36 (UTC)
Pikemminkin sinun lisäyksesi vastaa sitä, että artikkelissa mainittaisiin erityisesti jokin tietty nikotiinipurukumimerkki ja jaariteltaisiin pitkään juuri sen ominaisuuksista. Tupakoinnin lopettamisen oppaat voi varmaan mainita yleisesti, mutta yhden sellaisen pitkällinen käsittely on mainostusta. --ML 26. maaliskuuta 2007 kello 15.40 (UTC)

Jaettava. Tässä on kaksi eri asiaa: tupakkalakko ja tupakoinnin lopettaminen. Molemmista saa artikkeliin tarpeeksi. --Höyhens 6. lokakuuta 2007 kello 19.23 (UTC)

Tuli seuloessa tämä vastaan ja silmään pisti nuo maininnat reseptilääkkeistä, joita käytetään lopettamisen avuksi. Champix ainakin oli telkkarissa haittavaikutustensa takia.. tuossa jotain aiheesta: [1] [2] Olisi varmaankin aiheellista mainita että reseptilääkkeet eivät ole riskittömiä ratkaisuja. --Seegge (keskustelu) 31. joulukuuta 2013 kello 14.35 (EET)[vastaa]

Lopettamisen hyödyt[muokkaa wikitekstiä]

Mitä hyötyä tupakoinnin lopettamisesta on? Miksi kannattaisi lopettaa? Artikkeli ei nyt kerro näistä asioista, eikä siten ainakaan kannusta lopettamaan. --91.158.64.67 6. helmikuuta 2014 kello 06.30 (EET)[vastaa]