Keskustelu:Tuhokapitalismin nousu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miksi artikkelissa pitää välttämättä olla punainen linkki No Logoon? --Louhikärmes 30. kesäkuuta 2008 kello 02.34 (UTC)

Koska No Logosta ei ole artikkelia. Samulili 30. kesäkuuta 2008 kello 03.34 (UTC)
Ilmeisesti siksi, että se on tämän kirjan kirjoittajan tunnetuin teos, nimeltään jopa tuntumpi kun kirjailija itse. Kuitenkin tässä tapauksessa tärkeämpi syy on se, että artikkelin kirjoittaja on sen sinne laittanut. Jos sinä siis menet sen sieltä poistamaan, tulet poistaneeksi lähteistettyä tietoa. Tälläinen toiminta voidaan tulkita vandalismiksi tai häiriköinniksi kantasi esittämiseksi. -- Petri Krohn 30. kesäkuuta 2008 kello 03.37 (UTC)
Wut, vai että artikkelien muokkaaminen on ihan häiriköintiä ja vandalismia? Onko Suuri illusioni -artikkelissa mainittava, että Mika Waltarin tunnetuin teos (ehkä) on Sinuhe, egyptiläinen? Se, että jokin asia on lähteistetty, ei ole ainoa kriteeri tiedon säilyttämiselle, vaan asuan pitäisi kertoa jotain artikkelin aiheestakin. Tässä yhteydessä lähteistystäkään ei tosin ole hoidettu kunnolla, koska sivunumeroa ei ole annettu. Kirja itse tuskin voi toimia objektiivisena lähteenä omalle merkittävyydelleen. --Louhikärmes 30. kesäkuuta 2008 kello 03.54 (UTC)
Jos en-Wikissä on artikkeli Suuri illusioni -teoksesta, siellä todennäköisesti kerrotaan, että kirjan kirjoittaja Mika Waltari Suomesta on amerikkalaiselle yleisölle tunnettu eritysesti kirjastaan Sinuhe, egyptiläinen. Jos ei nyt kerrota, ainakin pitäisi!
Tämä ei tietenkään mitenkään liity edellisten kirjoittajien työn kunnioittamiseen, joka kuitenkin oli pääargumenttini. -- Petri Krohn 30. kesäkuuta 2008 kello 04.08 (UTC)
Ei Wikipediassa ole mitään sääntöä edellisten kirjoittajien työn kunnioittamisesta. Sikäli kun artikkelissa on ongelmia, kuten tässä tapauksessa lopun irrallinen ja heikko lause, ne saa, tulee ja kuuluu poistaa tai muuten ongelmat korjata ihan rauhassa. Kyllä huonoa tekstiä osaa tuottaa kuka hyvänsä, eri asia onko sille paikka Wikipediassa. Mikäli tämä ei miellytä, niin kannattanee siirtyä jonkun muun projektin pariin. --Louhikärmes 30. kesäkuuta 2008 kello 04.19 (UTC)

Mistähän artikkelin tulkinnat ovat peräisin? Kirjaa ei pitäisi lähteä itse tulkitsemaan, vaan Wikipedian käytäntöjen mukaan esittää muiden tulkintoja ja merkitä niille lähteet.--Ulrika 30. kesäkuuta 2008 kello 04.17 (UTC)

Pienen pieni ristiriita Milton Friedmania käsittelevän artikkelin kanssa[muokkaa wikitekstiä]

En oo ikinä muokannu Wikipedian artikkeleita, eikä nyt valitettavasti oo aikaa tutkia noita lähteitä, mutta tällänen sattu silmään:

"Friedmanin ei tiedetä ikinä arvostelleen julkisesti Chilen hallintoa, jonka ihmisoikeusloukkaukset ovat hyvin tunnettuja.[5]" http://fi.wikipedia.org/wiki/Milton_Friedman

Jos jotain kiinnostaa, ni voi korjata.

- Juhani

Tuota yllä mainittua tekstiä ei ainakaan 27.5.2013 löytynyt mainitulta wikipedia-sivulta. "Ei tiedetä ikinä" ei kuulosta wikipediaan soveltuvalta ilmaisulta.