Keskustelu:Tradenomi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minun tietääkseni tradenomi (ja muutkin AMK-tutkinnot) ovat alempia korkeakoulututkintoja ?! MikkoK maalis 3 2006

Ne rinnastuvat kansainvälisesti alempiin korkeakoulututkintoihin, mutta eivät Suomen lain mukaan sellaisia ole. -Samulili 3. maaliskuuta 2006 kello 12.11 (UTC) Ps. Saat allekirjoituksen kirjoittamalla ~~~~. -Samulili 3. maaliskuuta 2006 kello 12.11 (UTC)

Asia selvä. MikkoK 3. maaliskuuta klo 14.11

Ammattikorkeakoulututkinnot ovat Suomen lain mukaan korkeakoulututkintoja. Ne siis eivät ole alempia korkeakoulututkintoja. Tosin esimerkiksi virantäyttötilanteissa ammattikorkeakoulututkinnot rinnastetaan samantasoisiksi tutkinnoiksi alempien korkeakoulututkintojen kanssa, ja päinvastoin. Tämä siitä huolimatta, että ammattikorkeakoulututkinto on kirjattu Suomen lakiin korkeakoulututkinnoksi, joka kieliasunsa myötä asettuu korkeammalle kuin alempi korkeakoulututkinto, jonka nimityksessä esiintyy adjektiivi "alempi".
Verotarkastaja 10. elokuuta 2007 kello 01.29 (UTC)  –Kommentin jätti 82.181.233.232 (keskustelu – muokkaukset)
Suomen laissa listatut korkeakoulututkinnot ovat yliopistotutkinnot, MPK:n tutkinnot ja ammattikorkeakoulututkinnot. AMK-tutkintoa ei missään kirjoiteta "sellaisessa kieliasussa", että se asettuisi korkeammalle kuin alempi korkeakoulututkinto. Sekaannuksen takana on varmaan tuo lähdeviite 5, joka johtaa asetukseen asetuksen muuttamisesta ja on sen takia vaillinainen (alkaa 1§:n kohdasta 3). Noiden kanssa kannattaa olla aina tarkkana ja lukea myös se alkuperäinen asetus, jota muutetaan. Tässä tapauksessa asetus 464/1998 (asetus korkeakoulututkintojen järjestelmästä), joka löytyy täältä: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980464 Qwertie 4. tammikuuta 2011 kello 22.04 (EET)[vastaa]
Kuudennessa lähteessä tarkoitetaan opiskelijoiden kykyjä soveltaa oppimaansa nimenomaan työharjoittelussa, mikä viitannee tradenomitutkintoon sisältyvään työharjoitteluun. Tämä työharjoittelu suoritetaan opintojen aikana, eli ennen tradenomiksi valmistumista. Yleensä harjoitteluun mennään oppimaan. Mikäli harjoitteluvaiheessa oltaisiin jo valmiita ammattilaisia, olisi koko harjoittelu täysin turha ja tarpeeton. Tämän vuoksi artikkelin itse tekstissä on vitaalia mainita, että kyseessä on nimenomaan työharjoitteluvaihe. Alkuperäinen lainaaja oli unohtanut mainita lainauksessaan tämän tärkeän yksityiskohdan.
Verotarkastaja 10. elokuuta 2007 kello 01.35 (UTC)  –Kommentin jätti 82.181.233.232 (keskustelu – muokkaukset)