Keskustelu:Three Mile Islandin ydinvoimalaonnettomuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onnettomuuden vaikutukset laitoksen sisällä[muokkaa wikitekstiä]

Onko tietoa saatavilla siitä, miten suuri osa laitoksen sisäisistä rakenteista jouduttiin uusimaan? Maalaisjärki varoittelee, että pahimmassa tapauksessa hyvin suuri osa rakenteista jouduttaisiin luokittelemaan vähintään matala-aktiiviseksi ydinjätteeksi, eikä tiloissa voisi enää tehdä työtä ilman erikoissuojausta. Miten onnettomuuden tuottama ylimääräinen matala- ja keskiaktiivinen (rakennus)jäte purettiin, kuljetettiin pois ja lopulta sijoitettiin? – Jippe 26. lokakuuta 2007 kello 17.09 (UTC)

Tietääkseni vaurioitunut yksikkö on suljettu, eli sitä ei yritettykään uusia. Onnettmuudessahan kuitenkin tuhoutui laitoksen "korvaamaton" osa, eli itse reaktori. Muut alueet olisikin periaatteessa ollut korvattavissa. Vilkaisin google mapsista ja ainakin siellä reaktorin suojarakennus on vielä paikallaan, eli ilmeisesti se on jätetty odottamaan, kunnes koko laitoskompleksi menee purkulistalle. --EsaL-74 27. lokakuuta 2007 kello 08.26 (UTC)
Itse itseäni korjaten... en-wikin mukaan laitosta siivottiin vuosien 1979-1993 välillä. 100 tonnia radioaktiivista tavaraa ja kustannukset lähes 1 miljardi USD... Suojarakennus ja jäähdytystornit ovat edelleen pystyssä. Mainittakoon tässä, että tuhoutunut kakkosyksikkö ehti olla käytössä vain 3 kuukautta. --EsaL-74 27. lokakuuta 2007 kello 08.40 (UTC)

Jäähdytys..[muokkaa wikitekstiä]

onnttomuuteen liittymättömäst ihemettelen TML:n voimalan jähdytystä. Molemmlle reaktoreille 2 jäähdytytornia... (Artikkelin kuvassa näkyy vain toiset 2). Luulisi, että olisi ollut helpompi jäähdyttää voimala ohi virtaavaan Susquehanna-jokeen.

No, kaip se on aikanaan tutkittu, että tuossa kohtaa syvyys ja/tai joen virtaama ei ole riittävä.. Va ovatko nuo jäähdytystornit vain "maan tapa" Jenkkässä? --EsaL-74 27. helmikuuta 2008 kello 08.08 (UTC)


Ydinvoimala tuotta noin 2/3 osaa lämpöä ja 1/3 sähköä, Tälläise lämpökuorman päästäminen muuttaisi joen ekologiaa liika paljon. Olkiluodon reaktorit käyttää noin 70m3 jäähdytysvettä joka sekuntti, vesi palautuu mereen noin +10C astetta lämmenneenä.